Dilluns, 30 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Arc Metropolità reclama reformares penals per combatre la multireincidència i les ocupacions

L’Arc Metropolità reclama reformares penals per combatre la multireincidència i les ocupacions

El Comitè Executiu de l’Arc Metropolità de Barcelona, que inclou municipis com Vilafranca, Vilanova i Sabadell, es va reunir divendres a Mataró per tractar temes sobre seguretat i civisme.

Per part de Vilafranca hi va assistir el tinent d’alcalde de Seguretat i Convivència, Ramon Zaballa. Durant la jornada es va aprovar una resolució per aconseguir unes ciutats més segures. Al text es demana modificar el Codi Penal per combatre la multireincidència i les ocupacions.

L’Arc considera necessaris canvis legals que assegurin el compliment de les penes. Tot, amb l’objectiu de dissuadir la petita delinqüència i acabar amb la sensació d’impunitat.

Aquest dilluns Ramon Zaballa ha assegurat als nostres micròfons que el canvi normatiu ha d’anar acompanyat de més recursos judicials.

Una de les propostes és la modificació de l’article 234 en relació als delictes de furt. Aquest article preveu pena de multa si el valor del què es pren és inferior a 400 euros, i presó sí és superior. La voluntat de l’Arc és eliminar aquest topall per penalitzar de manera més estricta els furts menors.

D’altra banda, la resolució també demana al departament d’Interior la renovació dels convenis de col·laboració entre les policies locals i els Mossos d’Esquadra, que no s’han actualitzat en 20 anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: