Dimarts, 17 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Setmana Europea de la Mobilitat promou l’ús del bus urbà, que serà gratuït

Els actes s’encetaran el dijous 19 de setembre amb la Cursa de Transports que aquest any proposa anar dels diferents barris de Vilafranca fins a l’alberg municipal, a la zona esportiva

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat que aquest any duu per lema Compartim l’espai públic. A Vilafranca del Penedès s’han preparat un seguit d’accions, destacant que durant tota la setmana el bus urbà municipal serà d’accés gratuït. A més, els usuaris que durant aquesta setmana accedeixin a la zona esportiva amb el bus urbà, podran participar en el sorteig d’una bicicleta. Per a participar-hi, s’hauran de dipositar els tiquets del bus en una urna que estarà situada a l’entrada del Complex Aquàtic. La regidora d’Esports, Gemma Romeu, i el regidor de Mobilitat, Miquel Medialdea, han presentat avui la campanya de promoció de la mobilitat sostenible amb models alternatius al cotxe i han animat “tothom a utilitzar la bicicleta, el patinet, passejar, sobretot per anar a la zona esportiva”.

Desplaçaments a la zona esportiva

L’Ajuntament de Vilafranca vol facilitar que els usuaris que es desplacin a la zona esportiva en mitjans de transport alternatius al cotxe puguin fer-ho en les millors condicions possibles i, ens els darrers anys, ha dut a terme diferents actuacions de millora:

– Ubicació de dues noves parades del bus urbà i instal·lació d’una marquesina.
– Senyalització d’aparcaments per a bicicletes i patinets regulats i vigilats, a l’interior de les instal·lacions esportives municipals.
– Reurbanització de l’eix de l’avinguda de Catalunya, millorant la senyalització i la seguretat per a ciclistes i vianants.
Tot i que la zona esportiva està situada relativament lluny d’alguns barris, Vilafranca del Penedès és una ciutat compacta que es pot travessar en mitja hora i el desplaçament es pot incorporar com l’inici de l’activitat esportiva.

Promoure activitats a l’entorn amb baixes emissions de CO2

Els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible s’encetaran el dijous 19 de setembre amb la Cursa de Transports organitzada per la PTP Alt Penedès, que aquest any proposa anar dels diferents barris de Vilafranca fins a l’alberg municipal, a la zona esportiva, amb diferents modalitats de transport. Per participar-hi, cal fer una inscripció prèvia per correu electrònic a .

Dissabte 21 de setembre, al matí, a l’espai d’educació ambiental de l’Hort de Cal Gallina, es farà un taller per aprendre a fer un aparcament per a bicicletes, a partir de palets reutilitzats, així com d’altres tallers familiars perquè els petits ciclistes puguin equipar la seva bicicleta. I a les cinc de la tarda, hi haurà la tradicional Pedalada Verda, organitzada pels Castellers de Vilafranca, amb sortida a la rambla de Sant Francesc.

Diumenge 22 de setembre, entre les 11 i les 13h, s’organitza una Cursa d’Orientació per la muntanya de Sant Pau, una proposta que respon a un dels objectius del Pla de Millora de la Certificació Biosphere de promoure activitats i iniciatives turístiques a l’entorn natural, amb baixes emissions de CO2.

Per avançar en aquesta línia, l’Ajuntament de Vilafranca ha impulsat diferents projectes:

– Passejades des de Vilafranca. Itineraris per fer a peu o en bicicleta fins a espais naturals o patrimonials propers. Cal destacar la nova senyalització instal·lada als camins municipals o el projecte Camins amb arbres que fomenta la presència d’arbres autòctons, dotant- els camins de més ombra i millorant el paisatge.
– Camins singulars o temàtics. Com el Camí del Vi i el camí Entre vinyes, s’està treballant en un nou projecte, el Camí Fariner, conjuntament amb l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i amb el suport de la Diputació de Barcelona.
– Bed & Bike a l’Alberg Municipal. Oferta d’informació, serveis especialitzats i rutes ciclables per a practicants del ciclisme.
– Organització d’esdeveniments esportius com la Gravel Penedès Vilafranca, que posen en valor la pràctica de l’esport en aquest entorn natural privilegiat.
– Activitats guiades de natura. Els diumenges a Sant Pau o La motxilla naturalista en són alguns exemples.

El programa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible compta amb el suport de l’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental de la Diputació de Barcelona i totes les activitats són gratuïtes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: