Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La processó del 31 ha estat la més tardana de la història de la FM però ha anat a bon ritme

Una processó que ha estat la més llarga en recorregut dels darrers 40 anys, superant el quilòmetre sis-cents i que ha acabat, per tercer cop en la història de la Festa Major, al barri de la Girada.

Dissabte tenia lloc la darrera processó de la Festa Major 2024. Com és habitual, a dos quarts de vuit del vespre des de la Basílica de Santa Maria, començava el seguici de tots els balls i elements fins al barri de la Girada, a casa de l’administradora Imma Badell. Una processó que ha estat la més llarga en recorregut dels darrers 40 anys, superant el quilòmetre sis-cents. Deu anys després, Sant Fèlix tornava a entrar el dia 31 a la Girada, després que ja ho fes l’any 2001 i l’any 2014, per tant, ha estat la tercera vegada a la història que es tanca el patró en aquest barri. Abans de la processó, Badell, comentava el recorregut. L’administradora explicava com d’emotiu és que Sant Fèlix entri a casa.

Abans de començar també valoraven aquesta edició de Festa Major el Ball de Bastoners. La presidenta del ball, Emma Andreu, descrivia com és la nova colla i explicava que ho han donat tot aquesta festa, tal i com mostrava la seva veu.

La processó va fer un dels recorreguts més llargs de la seva història i va ser la més tardana des que es tenen dades, arribant a casa de l’administradora a les 23:58h. Tot i així, els balls i elements del seguici van anar a bon ritme però no va faltar algun entrebanc. Es van haver d’aturar a la Rambla de la Girada ja que no s’havien retirat els cotxes aparcats a ambdós costats del carrer. Finalment van continuar fent el recorregut previst. Com és tradició, un cop arribats a la que serà la llar de Sant Fèlix els propers mesos, els diferents balls van fer la darrera actuació de la processó i l’esdeveniment va acabar amb un castell de focs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: