Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La pluja d’aquesta setmana no evitarà que la verema sigui més curta que la de l’any passat

La distribució de la pluja d’aquest dimarts i dimecres ha estat irregular al Penedès.

No ha fet mal a la vinya, però tampoc ajudarà a salvar una verema curta. A Vilafranca han caigut entre els dos dies uns 16 litres per metre quadrat. A Sant Pere Molanta s’han registrat fins a 21 litres i al Pla del Penedès ha plogut més, arribant als 60 litres entre els dos dies, per posar alguns exemples.
El president de la Cooperativa Covides, Rafael Ramon, explica que la pluja en aquests moments de verema no ha estat ni bona ni dolenta, i que el que sí pot comportar és un suport per a la pròxima verema.

Per la seva banda el representant del sector de la vinya i el vi del sindicat Unió de Pagesos, Josep Marrugat, lamenta que al final la verema està sent més curta del que es preveia. A la primavera les pluges van animar al sector, però l’estiu ha tornat a ser molt sec, de manera que el Registre de Vinyes de Catalunya constata dia a dia que fins i tot es cullen menys quilos de raïm que l’any passat, que ja va ser una verema molt curta.

I amb relació al raïm, és de qualitat, però amb poc grau i una acidesa baixa. Això farà també que els enòlegs als cellers tinguin més feina.

Una verema que va començar els primers dies d’agost amb varietats com el chardonnay, i que acabarà amb les tradicionals a finals de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: