Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat posarà en marxa l’Oficina del Treball Autònom

Aquest dimecres tenia lloc al Centre Àgora la jornada ‘Horitzons laborals’, organitzada per la Mancomunitat Penedès-Garraf.

La jornada comptava amb diferents apartats i s’iniciava amb la presentació de l’Anuari d’Indicadors Socioeconòmics que edita el Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat. A grans trets, el document mostra un creixement demogràfic moderat, un clar envelliment de la població, una tendència positiva en termes d’ocupació i unes economies que tendeixen cada cop més a la terciarització. L’Anuari es pot consultar en línia al web de la Mancomunitat.

Les dades indiquen que a l’Alt Penedès i el Garraf, vora el 25% del treball és autònom. Concretament, en la suma de les dues comarques, de les 81.045 ocupacions, un total de 19.625 corresponen a aquest règim. Per això la Mancomunitat dóna el tret de sortida a l’Oficina de Suport al Treball Autònom que, des d’ara, orientarà i atendrà les consultes dels treballadors i treballadores autònoms.

Durant la jornada es va fer palès que l’Alt Penedès i el Garraf són comarques abocades al sector serveis.

Aquesta realitat fa que casar l’oferta de formació professional i ocupacional amb les demandes del sector productiu sigui tot un repte.

De fet, el terç final del programa de la jornada es va centrar precisament en la formació professional. En resum es va concloure que el mapa de la Formació Professional a l’Alt Penedès i el Garraf «progressa adequadament» però necessita fer-ho amb escreix si es vol adequar l’oferta formativa als potencials d’ocupabilitat. Com a tema colateral, els ponents van insistir en el dèficit del transport públic, atès que l’oferta existent no afavoreix els desplaçaments de l’alumnat i els docents dins del mateix àmbit de la vegueria.

L’acte va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i va aplegar una seixantena llarga d’assistents. La cloenda va comptar amb les intervencions de Gemma Romeu, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, i Abigail Garrido, vicepresidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: