Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La contractació indefinida es consolida al Penedès arran de la Reforma Laboral

Aquest agost, a l’Alt Penedès, s’han signat 1.032 indefinits i 1.804 temporals. L’agost del 2021, abans de la reforma laboral, es van registrar 251 contractes indefinits i 3.525 temporals.

El Reial Decret-llei 32/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per la reforma laboral, la garantia de l’estabilitat de l’ocupació i la transformació del mercat de treball està consolidant un impacte positiu en la contractació indefinida al Penedès.

Agost és un mes tradicionalment dolent per a l’atur. La taxa global a l’Alt Penedès es manté en el 8,73% i la variació intermensual indica un lleuger augment de l’1,31% en el nombre d’aturats. Però la variació interanual mostra una lleu millora, amb una reducció del 0,60% respecte a l’any anterior.

Aquest agost, a l’Alt Penedès s’han signat 2.836 contractes: 1.032 indefinits i 1.804 temporals. Són dades que contrasten amb les del darrer mes d’agost previ a l’aprovació de la reforma laboral, l’any 2021, quan es van registrar 251 contractes indefinits i 3.525 temporals.

Albert Rodríguez és el Secretari de Socioeconomia i Polítiques Públiques de Comissions Obreres al Baix Llobregat, l’Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf.

Els sindicats valoren positivament aquesta consolidació, en tant que dóna estabilitat als treballadors i treballadores; però reclamen més esforços per acotar la causalitat en la contractació i recorden que el contracte fix discontinu dóna resposta a una part important del teixit productiu.

Francesc Rica, secretari general de la UGT al Garraf, l’Alt Penedès i l’Anoia, proposa que s’apliquin mesures de control.

Segons les darreres dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA), el 87’1% de persones assalariades a Catalunya tenen un contracte indefinit i el 12’9% tenen un contracte temporal.

En l’àmbit laboral, el curs ha començat amb diversos temes importants sobre la taula. D’una banda, el Govern espanyol ha aprovat un decret que avança en l’equiparació dels drets laborals de les treballadores de la llar.

D’altra banda, s’ha reprès el debat al voltant de la reducció de la jornada laboral a 37’5 hores, que continua amb les negociacions entre el govern, els sindicats i la patronal.

Finalment, des dels sindicats CCOO i UGT esperen que el nou Govern de la Generalitat incideixi en temes com la mobilitat i l’atracció d’inversió al territori del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: