Dimecres, 18 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La 14a Mostra de Cinema Etnobotànic i Agroecològic arriba al Penedès amb quatre documentals

La 14a Mostra de Cinema Etnobotànic i Agroecològic arriba al Penedès amb quatre documentals

La mostra, organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant, farà parada al Penedès amb quatre sessions de lliure accés que comptaran amb un debat posterior.

Aquest divendres, a les 20h al castell de Subirats, es podrà veure el documental de Leandre Romeu ‘Fins i tot els arbres escoltaven’. El dissabte a les 12h, a l’auditori del Vinseum, serà el torn de la pel·lícula de Patrizia Marani ‘Paradís retrobat’. Més endavant, el diumenge 29 de setembre, el Centre Agrícol i Social del Pla del Penedès acollirà la projecció del documental de Quim Paredes ‘La recuperació de blats antics’ a les 18h. Finalment, el dissabte 5 d’octubre a les 19h, al Molí del Foix de Santa Margarida i els Monjos i coincidint amb la Fira de la Transhumància, la mostra es tancarà al Penedès amb ‘Pastors en resistència’, de Paula Escribano.

Xavier Xortó, membre del col·lectiu Eixarcolant, recorda que moltes plantes s’obliden, es troben en desús i acaben desapareixent. Per això Eixarcolant lidera diversos projectes de recuperació de llavors tradicionals, com el que s’està duent a terme a l’Alt Penedès en coordinació amb el Consell Comarcal.

La 14 Mostra de Cinema Etnobotànic i Agroecològic consta de 13 documentals i pel·lícules que es poden veure a diferents indrets dels Països Catalans i està organitzat per Eixarcolant amb la col·laboració d’una cinquantena d’entitats.

Comentaris

Fer un comentari:

Efemèrides

18 de setembre
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: