Dimecres, 25 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Casal celebra 120 anys fent un homenatge a la seva història

El Casal celebra 120 anys fent un homenatge a la seva història

La jornada va comptar amb un reconeixement a tots els membres de les juntes directives que el Casal ha tingut al llarg de la seva història,

El Casal de Vilafranca va celebrar aquest dimarts a la tarda l’acte central dels seus 120 anys d’història, un acte que va omplir el teatre de persones que, d’una manera o altra, han tingut un vincle amb l’entitat durant aquests anys.

La jornada va comptar amb un reconeixement a tots els membres de les juntes directives que el Casal ha tingut al llarg de la seva història, en un moment simbòlic que també volia recordar a les persones que ja no hi són i també les que tiren endavant totes les seccions.

Després del reconeixement es va dur a terme una conferència musical a càrrec de Manel Güell, amb un repàs musical del Ball del Casal, que és el motiu pel qual va començar a caminar l’entitat.

Un dels presidents històrics, Jaume Masanell, que va ser al capdavant de l’entitat del 1977 al 1995, recorda que un dels moments més important de l’entitat per ell va ser quan van tirar endavant el Casal 2000. Masanell destaca el caràcter obert que sempre ha tingut el Casal

El vicepresisdent del Casal i que també ha format part d’altres juntes en anys anteriors, Jordi Llorba, també ressalta l’esperit obert de l’entitat. Llorba recorda molt la posada en marxa de la sala Zazie

El Casal té en l’actualitat més de 1.000 socis i ja ha començat a la nova temporada d’espectacles al teatre, que arrenca aquest mes d’octubre amb més d’una vintena de propostes.

El Casal ha estat sempre considerada la primera societat contemporània que va tenir Vilafranca precisament per aquest caràcter obert i no classista que asseguren que ha caracteritzat la seva trajectòria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: