Dilluns, 30 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El setembre finalitza amb un balanç fresc i plujós, però amb poca afectació als embassaments

El setembre finalitza amb un balanç fresc i plujós, però amb poca afectació als embassaments

Les pluges dels darrers mesos, tot i ser significatives en algunes de les ciutats més poblades del país, no han tingut un impacte notable en les reserves d’aigua.

El mes de setembre arriba al seu fi. Si fem un balanç del què ha estat de sí, el novè mes de l’any ha estat predominantment fresc i plujós, tot i que no s’han registrat valors extremadament desorbitats. Les pluges dels darrers mesos, tot i ser significatives en algunes de les ciutats més poblades del país, no han tingut un impacte notable en l’estat dels embassaments, especialment a les capçaleres.

 

El setembre diu adeu amb poc fred

Tot i que aquest setembre també ha estat força fresc, acomiadem el mes amb valors per sobre de la mitjana. Val a dir, però, que aquest ambient estable i suau té data de caducitat, ja que a partir de dimecres tindrem nous canvis. Fins aleshores, però, mantindrem aquest cel força assolellat, tant dilluns com dimarts, amb la presència d’alguns núvols prims i unes temperatures que al migdia superaran els 25 graus en molts punts de la comarca. Les nits continuaran sent fresques.

Mapa de previsió per a dimarts.

I el mes d’octubre, què?

Malgrat que dimecres ens llevarem amb força sol, la situació canviarà ràpidament a partir del migdia. S’espera que a mig matí ja comencin a créixer les primeres nuvolades, que es faran més evidents a mesura que avancin les hores.

Mapa de previsió per a dimecres al matí.

A partir de la tarda, s’esperen ruixats generals, encara que de caràcter dèbil, amb possibilitat de tempestes locals que podrien ser més intenses. Les pluges seran intermitents, però es mantindran fins dijous al matí.

Mapa de previsió per a dimarts a la tarda.

Tot plegat, les temperatures baixaran, per situar-se, novament, un parell o tres graus per sota del que tocaria. De cara a finals de setmana l’estabilitat s’imposarà, però la fresca continuarà.

Mapa de previsió a mitjà termini.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: