Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El dispositiu de seguretat de FM tanca amb valoració positiva i sense incidències remarcables

El tinent d’alcalde de Seguretat i Convivència, Ramon Zaballa, ha fet una valoració molt positiva del dispositiu de seguretat de Festa Major que ha permès que no hi hagi hagut incidències destacables.

Zaballa explica que el dispositiu policial, treballat durant setmanes en col·laboració amb el cos de Mossos d’Esquadra i els altres cossos de protecció civil, seguretat privada i la Unitat de Serveis municipal, “ha permès que els més d’un centenar d’actes programats a la Festa Major s’hagin pogut desenvolupar amb normalitat i sense incidències remarcables, malgrat que la festa aquest any s’ha celebrat en ple cap de setmana, amb l’increment d’afluència de públic que suposa”. El regidor de Seguretat Ciutadana ha valorat especialment la coordinació de la Policia Local amb el cos de Mossos d’Esquadra que ha permès distribuir els diversos efectius sobre el terreny i ha destacat la presència d’efectius ARRO durant les nits de Festa Major fins a les 7 del matí “que ha fet augmentar notablement la sensació de seguretat entre la ciutadania”.

El tinent d’alcalde ha mostrat la seva satisfacció i l’agraïment per la feina “de tots els agents implicats i a la ciutadania per la seva col·laboració en el bon desenvolupament d’una festa que mou milers de persones i fa que Vilafranca sigui l’epicentre festiu a Catalunya aquests dies”.
Del dispositiu especial de seguretat de Festa Major, el regidor ha posat en relleu les actuacions amb motiu de l’empalmada del dia 29 a la nit a la Zona Esportiva en col·laboració amb el cos de Mossos d’Esquadra. De manera preventiva, a la tarda ja es va dur a terme una actuació amb la unitat canina a l’edifici de l’Estació, a la sortida de les andanes, per detectar substàncies estupefaents. Aquesta actuació es va tancar amb 4 denúncies per tinença de substàncies. Una d’aquestes persones va ser denunciada també per possessió d’arma blanca i una altra per possessió d’una pistola tàser. Una d’aquestes persones va ser traslladada a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, ja que constava com a fugat d’un centre.

D’altra banda, en el transcurs de l’empalmada, Policia Local i Mossos van realitzar diversos punts estàtics al recinte amb el suport de la unitat canina, amb un balanç de 9 denúncies per tinença d’haixix, 7 denúncies per tinença de marihuana i una per tinença d’arma blanca. L’acte, el més sensible pel que fa a seguretat ciutadana i ordre públic de tota la Festa Major, es va tancar sense incidències.
Una altra de les actuacions remarcables de la Policia Local els dies de Festa Major va ser la col·laboració en l’aterratge d’un helicòpter medicalitzat del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) a la plaça de Jaume I per traslladar la nena accidentada en la caiguda del 4d9 de la colla Vella dels Xiquets de Valls a la diada castellera de Sant Fèlix. L’helicòpter es va enlairar cap a les 14.30h.
La Policia Local va fer altres actuacions aquesta Festa Major en què destaca la detenció d’un individu per presumpta agressió sexual durant el ball de cloenda del dia 2. La detenció es va produir després de l’avís dels membres de la seguretat privada del concert que un home estava fent tocaments a dones.

L’home va ser identificat per la víctima, detingut i traslladat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra. El dia 29 a la matinada la Policia Local va actuar també en un robatori amb força a les instal·lacions de l’Institut Alt Penedès, que es va saldar amb una persona investigada i una altra que es va poder donar a la fuga. Finalment, el dia 31 es van detenir dues persones que tenien una ordre de recerca i detenció dictades per jutjats de Barcelona i de Lleida. Una de les detencions va ser arran de la identificació de persones que van participar en una baralla a la plaça de l’Estació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: