Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El centre de recuperació i reutilització de residus Com Nou obre les seves portes

L’espai Com Nou ha obert les seves portes aquest dimecres amb l’objectiu d’impulsar la reutilització de productes i allargar-ne la vida útil.

L’Espai Com Nou és un innovador centre de recuperació i reutilització de productes impulsat per la Mancomunitat Penedès-Garraf i ha entrat en funcionament aquesta setmana a les seves instal·lacions del carrer Malvasia, número 8, del polígon Clot de Moja, a Olèrdola.

Com Nou neix en el marc del nou contracte de gestió de les deixalleries fixes i mòbils de la Mancomunitat, que dona servei a 25 municipis de les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf. El projecte promou que materials en bon estat provinents de les deixalleries puguin tenir una segona vida. Alhora, aquest nou equipament facilita que la ciutadania pugui accedir a productes reutilitzables allargant-ne la seva vida útil, ja que un objecte reutilitzat, reparat o de segona mà equival a un residu no generat.

Júlia Gómez és la cap del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat.

A la nau hi podem trobar productes de tota mena en bon estat. Productes que, sense un espai com el Com Nou, haurien estat un residu més a gestionar, amb el cost i l’impacte ambiental que això suposaria.

La ciutadania pot aportar residus o objectes a les deixalleries fixes o mòbils de la Mancomunitat Penedès-Garraf i quan facin el lliurament, ja sigui d’un residu o bé objecte reutilitzable, se’ls segellarà un val conforme són persones usuàries de la deixalleria. Després de fer una aportació a la deixalleria, es tindrà un termini d’un mes per utilitzar els serveis de l’Espai Com Nou.

Aquest dimecres, un dels primers usuaris de l’Espai Com Nou ha estat l’Héctor, que s’ha endut una bicicleta.

El tècnic de Residus de la Mancomunitat, David Martínez Raventós, explica que l’Espai Com Nou permetrà usos en tres línies diferents, començant per l’intercanvi.

També hi ha la possibilitat d’utilitzar els productes disponibles en préstec.

I, finalment, es contempla la donació en coordinació amb els serveis socials municipals.

El projecte ha estat desenvolupat en col·laboració amb l’empresa FCC Medi Ambient, que gestiona les deixalleries, i les entitats del tercer sector Formació i Treball i Entrem, que aporten el valor de l’economia social i la inserció laboral.

Des del punt de vista dels ajuntaments, l’Espai Com Nou és una oportunitat per fer un consum racional i responsable.

Miquel Medialdea és el regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Vilafranca.

Per a més informació, es pot contactar amb l’Espai Com Nou de la Mancomunitat Penedès-Garraf a través del telèfon 674 601 652 o bé per correu electrònic al correu . Al web www.mancomunitat.cat es poden consultar les deixalleries fixes i mòbils dels municipis que participen en el projecte.

El centre, obert al públic des d’ahir, estarà operatiu de dimecres a dissabte, amb horari de matí de 9:30 a 14h i de tarda de 17 a 20h.

Comentaris

Fer un comentari:

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: