Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ball de Diables celebra el vintè aniversari del Ball de Foc amb intensitat

Des de fa tres anys l’espectacle pirotècnic comença des de la Plaça Penedès.

Fa tres anys el canvi va ser forçat per les obres d’urbanització de la plaça Anselm Clavé. I va ser una manera de descobrir un lloc més adequat per arrencar el Ball de Foc. Un acte que enguany s’iniciava pels volts de tres quarts de deu de la nit, i que celebrava el vintè aniversari, malgrat que no era el vintè Ball de Foc, perquè la pandèmia de la Covid va provocar el no es pogués fer els anys 2020 i 2021.
El canvi de l’inici del Ball de Foc ha afavorit que molta més gent el pugui veure. Com cada any, l’alquimista pretenia convertir-se en Erudit del Foc Ibèric per entrar a la porta de Xaus que dona accés a l’infern.

Comptava amb l’ajut dels nyokiis i els erudits i es va convertir en la poderosa bèstia Silè. El recorregut va permetre viure instants espectaculars amb tot un arsenal pirotècnic. Especialment intens és el moment de parada a la plaça de la Vila. La batalla final tenia lloc a la Basílica de Santa Maria a un quart de dotze de la nit i finalitzava, un cop més, amb l’alquimista derrotat i marxant amb una promesa, la de que l’any que ve tornarà.

I per acomiadar-lo es va encendre un espectacular muntatge pirotècnic pensat per fer lluir d’allò més el magnífic escenari de la plaça Jaume I que era plena de gom a gom.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: