Dimarts, 17 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença el curs amb un nombre similar d’alumnes a primària i ESO però baixa a educació infantil

A partir d’avui entra en vigor la normativa relativa a l’ús de telèfons mòbils a les aules però en la majoria de centres de Vilafranca ja s’apliquen restriccions des de fa temps.

Aquest dilluns escoles i instituts han obert portes per rebre als estudiants de 2n cicle d’Educació Infantil, Primària i ESO després de les vacances d’estiu. Les xifres són similars a les de l’any passat mantenint el nombre d’alumnes a educació primària i secundària però baixant al voltant de 100 infants a segon cicle d’educació infantil. La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Gemma Romeu, explica els principals canvis d’aquest curs.

A l’escola Pau Boada estan matriculats uns 200 alumnes i compten amb una línia per curs. Les principals novetats del curs 2024-25 és la nova directiva encapçalada per Joan Manel Paños i els 6 mestres nous. Però la metodologia, tal i com explica Paños, és la mateixa de sempre apostant per un sistema híbrid.
L’adaptació dels infants d’I3 és sempre el que implica més atenció.

L’Ona és una de les alumnes del Pau Boada que ha començat el nou curs amb il·lusió.

A l’Institut Nou de Vilafranca també han començat amb ganes aquest dilluns els alumnes d’ESO. Els de 1r, tal i com explica la directora del centre Rebeca Corbalán, tenen tutories d’acollida. El centre acull 390 alumnes d’ESO i 150 de batxillerat amb 3 línies per curs, exceptuant a 3r que són necessàries 4 línies i a 4t que es compta amb un grup adaptat.
A partir d’avui també entra en vigor la normativa relativa a l’ús de telèfons mòbils a les aules, però això no és novetat a Vilafranca ja que en la majoria de centres ja s’apliquen restriccions des de fa molt de temps. És el cas de l’Institut Nou.

Des de l’institut deixen clar a les famílies que està prohibit fer servir el telèfon mòbil al centre. Però tenen un sistema de recollida per a aquells alumnes que el porten. A primera hora del matí els estudiants dipositen el seu mòbil en una caixa i el recullen a l’hora de marxar cap a casa.
El proper dijous 12 de setembre començaran el curs els alumnes de batxillerat i també els de cicles formatius.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: