Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Castellví de la Marca impulsa les Olimpíades del Reciclatge per millorar la recollida selectiva

Aquest mes de setembre, l’Ajuntament de Castellví de la Marca, en col·laboració amb la Mancomunitat Penedès-Garraf, s’uneix per llançar la campanya ‘Olimpíades del Reciclatge.

La iniciativa utilitza l’esport com a eina per fomentar una major consciència sobre la importància del reciclatge per engrescar a la ciutadania a reciclar més i millor, i arribarà a tot el municipi mitjançant diferents accions per a la població i els centres d’ensenyament. Amb un percentatge de recollida selectiva del 51% l’any 2023, segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, l’ajuntament aspira a assolir el compromís europeu del 65% d’aquí a l’any 2035.
Una de les primeres accions d’aquesta campanya és l’exposició ‘Aprèn a reciclar’, que estarà instal·lada a la Sala Polivalent de la Múnia del 2 al 15 de setembre. Aquesta exposició proporcionarà informació detallada sobre el procés de reciclatge, els seus beneficis ambientals i econòmics, així com les conseqüències de no fer una correcta separació dels residus.

A més, s’ubicarà un punt de consulta per la ciutadania el dilluns 9 de setembre, de 15:45 a 17:45 hores, davant de l’escola El Castellot, on es podrà resoldre qualsevol dubte sobre la recollida selectiva i recollir material informatiu sobre la campanya. L’escola també se sumarà a aquesta iniciativa amb la seva pròpia jornada olímpica el dia 13 de setembre. El Servei d’Educació Ambiental muntarà un circuit d’activitats per involucrar a tot l’alumnat en la millora de la recollida selectiva, tant a l’escola com als seus domicilis.

Per a complementar aquestes accions, les xarxes socials de l’ajuntament difondran la campanya del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat, presentant vídeos didàctics sobre el procés de reciclatge dels residus. Aquests vídeos, de manera àgil i amena, explicaran com fer una correcta separació dels residus i inclouran missatges educatius per a la ciutadania i els comerços locals, animant-los a sumar-se al repte de reciclar més i millor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: