Dimecres, 25 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Castellers de Vilafranca reediten uns Goigs dedicats al seu patró, Sant Miquel

Els Castellers de Vilafranca reediten uns Goigs dedicats al seu patró, Sant Miquel

En la missa de divendres en comptes de la tradicional estampa es repartirà entre els assistents una làmina que reprodueix els goigs

Els Castellers de Vilafranca celebraran diumenge la festa patronal en honor a Sant Miquel amb una actuació a la plaça de la Constitució de Vilafranca. Abans, però, aquest divendres tindrà lloc la missa que se celebrarà, a les vuit del vespre a la basílica de Santa Maria.

Enguany, en comptes de la tradicional estampa commemorativa, es repartirà entre els assistents una làmina que reprodueix els goigs en llaor del Sant, amb lletra de Ricard Vives i Sabaté i música de mossèn Josep Maideu i Auguet, que ja van ser editats l’any 1971, però que encara no han estat mai cantats.

El cronista casteller Eloi Miralles, explica com anirà la missa: “en la present ocasió i per tal de suplir aquesta mancança, un grup de cantaires voluntaris —reclutats pel casteller Joan Terrades, amb la col·laboració d’en Quim Bages— s’ha ofert a cantar-los per primera vegada. I això haurà estat possible també mercès a la contribució del graller Joan Cuscó, que n’ha fet l’arranjament oportú, i del professor de música Albert Martin. Les il·lustracions principals d’aquesta nova edició són degudes a l’artista vilafranquí Lluís Laguna i la làmina compta, així mateix, amb uns altres dibuixos que l’acompanyen, de la també vilafranquina Montserrat Socias i del vilanoví Ricard Vives. Aquesta nova publicació, amb el beneplàcit dels Castellers de Vilafranca, es deu a la iniciativa dels Gogistes Penedesencs”

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: