Dimecres, 18 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

40 pacients de l’Alt Penedès ja poden rebre el seu tractament a la Unitat de Diàlisi de l’HCAP

La nova Unitat de Diàlisi de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès inicia la seva activitat atenent una quarantena de pacients

Aquest dilluns 9 de setembre la nova Unitat de Diàlisi de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès ha iniciat la seva activitat. En aquest espai es fan les consultes externes dels pacients de la comarca amb malaltia renal crònica avançada i les sessions d’introducció a la diàlisi peritoneal – una tècnica de substitució de la funció renal que es pot fer al domicili -. Al voltant de 40 pacients de l’Alt Penedès han de fer sessions d’hemodiàlisi convencional al centre sanitari.

La posada en marxa d’aquest nou dispositiu suposa un gran benefici pels pacients de la comarca perquè, fins ara, s’havien de desplaçar a l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú per rebre el tractament.

Xavi Díez és el supervisor de la Unitat de Nefrologia i Diàlisi del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf.

La nova Unitat de Diàlisi de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès compta amb una superfície de 850 m2, que es divideix en quatre sales de tractament amb capacitat per a 30 persones, una sala d’entrenaments per a la diàlisi peritoneal i consultes externes.

L’equip de professionals de la unitat ha pogut intervenir en la definició de l’espai per garantir una distribució fàcil i accessible per als usuaris.

També ha treballat per fer l’espai el més còmode possible, ja que aquestes persones han de passar una mitjana de quatre hores, varis cops per setmana fent el seu tractament personalitzat.

La creació de la nova Unitat de Diàlisi ha estat possible gràcies al Pla de remodelació i ampliació d’infraestructures del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf 2023-2027, que té com a objectiu ampliar la cartera de serveis de l’entitat i crear espais més confortables adaptats a les necessitats dels pacients del territori i els seus professionals.

El finançament del pla deriva de la plurianualitat de 42 milions d’euros destinats a realitzar diverses inversions d’ampliació i reforma dels centres del consorci entre els anys 2023 i 2027, acordat amb el CatSalut i aprovat pel Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya.

Efemèrides

18 de setembre
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: