Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca farà un desplegament ampli de Punts Liles per la Festa Major

Vilafranca farà un desplegament ampli de Punts Liles per la Festa Major

Els Punts Liles començaran a desplegar-se el dissabte 24 d’agost, junt amb una versió digital i un bus llançadora el dia de l’empalmada.

El Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca activa novament el dispositiu de Punt Liles aquesta festa Major, amb l’objectiu de proporcionar informació, prevenció i espais lliures de violències masclistes i lgtbifòbiques.

La presentació ha anat a càrrec de la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, que ha estat acompanyada de la cap del servei d’Igualtat, Eva Millas, i les administradores Imma Galofré i Iris Serra.

Segons Arroyo, els Punts Liles començaran a desplegar-se el dissabte 24 d’agost, amb la penjada d’estelades, i el dia 28 d’agost. A partir d’aquesta última data fins al 2 de setembre hi haurà dos Punts Liles, un de fix a la plaça Penedès i un d’itinerari.

 

Les persones que formen part de la Festa Major han rebut diverses foramacions

Tots i totes les professionals que estaran treballant en els Punts Liles de la Festa Major són de l’àmbit social i totes elles estan formades i acreditades en violència masclista i lgtbifòbiques. A més a més, es compta també amb professionals especialistes en el cas d’haver d’atendre alguna víctima en el cas de l’activació del protocol, que es pot consultar el web de la regidoria d’Igualtat.

Així mateix, també s’han realitzat diverses formacions adreçades a totes les persones i agents que formen part de la Festa Major, com són el personal de barres, colles castelleres, balls i seguretat. Una formació que ha estat obligatòria, que també s’ha proporcionat, com a novetat, a les persones que gestionen Food Trucks. A més, Arroyo també ha recordat que totes les persones dels Punts Liles, així com el personal de barres, aniran ben identificats.

 

Punt Lila telefònic i digital

Durant tota la Festa Major, el telèfon d’atenció dels Punts Liles estarà operatiu, en aquest cas, el 6891277. Així mateix, la regidoria d’Igualtat també posarà en marxa el Punt Lila Digital, com una millora de l’aplicació mòbil de Seguretat Ciutadana de Vilafranca. Recordem que es pot descarregar per Play Store i App Store.

 

Bus llançadora disponible el dia de l’empalmada

D’altra banda, i amb motiu de l’empalmada, l’Ajuntament de Vilafranca posarà a disposició un bus llançadora d’anada i tornada del Centre de Vilafranca a la Zona Esportiva la nit del 29 al 30 d’agost, de les 00:30h a les 6:00h.

En aquest sentit, les administradores Imma Galofré i Iris Serra volgut posar en valor la tasca de la gent dels Punts Liles i els bussos llançadera.

 

Nou merxandatge als Punts Liles

Enguany els Punts Liles disposaran de marxandatge nou, amb material de sensibilització i informatius sobre els diversos serveis i recursos d’atenció a les víctimes de violència masclista i lgtbifòbica. Una de les novetats seran unes tote bags, que es lliuraran gratuïtament al Punt Lila ubicat a la rambla de Sant Francesc/Nostra Senyora fent una fotografia al photocall del punt, penjant la foto a les xarxes i etiquetant als administradors i l’Ajuntament amb els hashtags #fmvila #explosiva #PuntsLiles #Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: