Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una gernació ha participat a les matinades de Sant Fèlix

A les 7 del matí, la repicada de campanes ha anunciat la festivitat i que, com cada 30 d’agost, s’exposen les relíquies de sant Fèlix.

Simultàniament, gairebé tots els grallers i timbalers del seguici s’han reunit a la plaça de la Vila, han fet una gran rotllana i han interpretat el Toc de Matinades. Una plaça que, com en els darrers anys, estava plena de gent per participar a les Matinades. Acte seguit les diferents colles de grallers es distribuïen pels diferents barris de la vila interpretant el Toc de matinades pels carrers. Fan una parada als locals de les associacions de veïns, on aquestes ofereixen un esmorzar tant als músics com a la gent que els acompanya en el seguici.

Una de les parades amb més afluència és al barri de Les Clotes, on des de fa 24 anys preparen botifarra a la brasa per esmorzar. Enguany ha estat aquesta la parada que han escollit els cinc administradors.
La presidenta de l’Associació de Veïns, Beatriz Reina, ens explica que per oferir l’esmorzar es posen a treballar a quarts de cinc de la matinada.

La Colla que ha acompanyat la gent fins a les Clotes ha estat la dels Vinardells. amb el Jordi Mestres, la Maria Mestre, el Jordi Catasús i el Xavier Vila. Pels grallers les Matinades és un moment molt especial.

Un cop acabat el recorregut pel barri les colles de grallers retornen a la plaça de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: