Dijous, 12 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pirotècnia Igual ultima el Castell de Focs del 29 i l’Entrada, però lamenta no fer la Tronada

Un procés de licitació ha determinat quines empreses dispararan del 29 d’agost al 2 de setembre, un fet que ja es va dur a terme els anys 2018, 2019 i 2021.

A menys de dues setmanes per a l’inici de La més típica, la Pirotècnia Igual, de Canyelles, ja està ultimant els darrers preparatius per als actes de foc abans no arribi la Festa Major. Una comissió formada per experts en pirotècnia, membres del Drac i el Ball de Diables de Vilafranca, administradors de la Festa Major i representants de l’ajuntament, han valorat quines eren les millors empreses per disparar a la Festa entre les cinc candidates.

Igual i Peñarroja, les pirotècnies de la Festa Major 2024

El concurs constava de tres blocs. En aquest cas, les empreses guanyadores han estat la Pirotècnia Igual, de Canyelles, amb una gran trajèctoria en aquest àmbit; i la Pirotècnia Peñarroja, procedent de la Vall d’Uixó, de Castelló, també un gran bagatge. Serà així com els penedesencs realitzaran l’Entrada de Sant Fèlix, el Castell de Focs d’Artifici del dia 29 d’agost (bloc 1) i subministraran les 21.000 carretilles i sortidors que cremaran els grups de foc (bloc 3); mentre que els valencians s’encarregaran de la Tronada, l’Entrada de Sant Fèlix a casa de l’administradora, la Tronada de la Festa Major dels Petits i el Castell de Focs d’Artifici de Cloenda (bloc 2).

Des de la Pirotècnia Igual ja fa dies que treballen per tenir-ho tot a punt, sobretot per repartir la pólvora del Drac, el Ball de Diables i perfilar la celebració de la 20a edició del Ball de Foc. Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca han tingut accés al centre de fabricació de l’empresa i hem copsat com treballen aquests últims dies abans no arribi la celebració.

“Farem el Castell de Focs que Vilafranca es mereix”, amb novetats

Pel que fa a l’esdeveniment pirotècnic del dia 29, Marc Igual apunta que hi haurà les darreres novetats en artefactes d’aquest tipus, com efectes lluminosos de color verd o explosius brillants: “Farem l’espectacle que Vilafranca es mereix”. En relació amb l’Entrada de Sant Fèlix, assenyalen que seguirà la dinàmica dels darrers anys, però que afegiran un toc més personal per donar-li singularitat, tot i la tradició.

“Aquest any veurem una Mascletà, no una Tronada”

Per altra banda, Igual es mostra dolgut per no disparar aquest 2024 la Tronada, ja que fa molts anys que s’encarreguen. “Aquest any la Tronada serà diferent, veurem més aviat una Mascletà. Si passés alguna cosa, -com la pluja- nosaltres estem a 15 minuts de Vilafranca i ho solucionem a l’instant”, apunta. No obstant això, el reglament de licitació és força específic en com han de ser els actes de foc, per a la qual cosa, hi ha poc marge de renovació.

Així doncs, després de 15 anys consecutius, ara serà la Pirotècnia Peñarroja, de Castelló, qui obrirà els espectacles de foc de la Festa Major. L’empresa castellonenca ja havia participat l’any 2018 i 2019 a la celebració, però mai ha fet la Tronada. Des de l’any 2009 que la Tronada no anava a càrrec d’una empresa valenciana, en aquella ocasió ho va fer la Pirotècnia Turis.

Amb el compte enrere ja en marxa, són molts qui es mostren intrigats i expectants per veure com es desenvoluparan els actes pirotècnics d’aquesta Festa Major i, especialment, la Tronada. Per sortir de dubtes encara cal esperar uns dies, que es resoldran a partir del dia 29 d’agost, quan siguin les 12 en punt del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: