Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’escriptor Jordi Romeu Carol pronunciarà la conferència de l’11 de setembre a Vilafranca

L’escriptor Jordi Romeu Carol pronunciarà la conferència de l’11 de setembre a Vilafranca

La conferència institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Vilafranca anirà a càrrec aquest any de l’escriptor riudebitllenc Jordi Romeu Carol.

El títol de la conferència serà ‘De la guerra de Successió a la guerra del Francès, una perspectiva literària’ i tindrà lloc el dimarts 10 de setembre, a les 20h, al Saló de Sessions de la Casa de la Vila. Romeu parlarà de com els escriptors afronten la ficció a l’hora de relatar fets històrics a les seves novel·les.

Jordi Romeu Carol va néixer l’any 1978 a Sant Pere de Riudebitlles. És escriptor i bomber de la Generalitat de Catalunya i ha dedicat els últims anys a la creació literària.

L’any 2023 va rebre el Premi de narrativa Ciutat de Reus amb l’obra ‘L’últim transhumant’, novel·la on parla sobre l’ofici de la transhumància i que està ambientada entre el Penedès i la Cerdanya, que es publicarà el setembre de 2024. L’últim llibre que ha publicat és ‘Germans de guerra’, una novel·la històrica ambientada al Penedès durant la guerra del francès que narra les aventures de tres amics que es veuen atrapats pels fets d’aquells anys i que els portaran a recórrer bona part de Catalunya.

Acabada la conferència institucional, s’anirà fins al monument en honor al president Lluís Companys i Jover, a la plaça dels Països Catalans, al barri de la Girada, per fer una ofrena floral.

L’endemà, dia 11 de setembre, a les 18.30 hores a la rambla de Sant Francesc, hi haurà ballada de sardanes, a càrrec de la cobla Catània.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: