Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La majoria de campaments i colònies d’estiu finalitzen amb un balanç molt positiu

A mesura que va avançant l’estiu, van finalitzant les activitats de lleure per a infants i joves.

Si fa unes setmanes, el que acabava eren els casals d’estiu, ara és el torn de finalització de les colònies i campaments que organitzen diverses entitats de Vilafranca.

La Canadenca ha fet canvis enguany

L’Agrupament d’Escolta i Guia La Canadenca era un dels col·lectius que posava el punt final als campaments d’estiu aquest passat cap de setmana. Un dels grups, el que comprèn els infants des de sisè de primària i fins a segon d’ESO, arribava el dissabte a l’Estació de Busos de Vilafranca després de deu dies de ruta per la comarca de l’Alt Empordà.

Enguany, s’ha optat no anar a la zona dels Pirineus i fer una ruta per una zona costanera, després de preguntar als infants quines eren les seves preferències. Així, no només s’ha fet estada a un sol lloc, sinó que s’han visitat diverses ubicacions, com Roses, Figueres i Sant Pere Pescador.

Infants cansats, però contents

Els infants participants han acabat els campaments molt cansats, però alhora contents d’haver viscut grans experiències plegats un any més, enguany amb la peculiaritat d’haver canviat d’ubicació i rutina. Així ho comenten el Magí Caselles i la Maria Olivella.

La calor i el descans han estat dos dels trets predominants de l’estada d’enguany a la Costa Brava. Així ho explica Judit Hernández, cap de la Canadenca.

La resta de grups de la Canadenca han visitat llocs diversos com el Pirineu o País Basc, sent la primera vegada que l’entitat que viatjava a fora de Catalunya. En tot cas, el balanç de les sortides d’enguany és molt positiu per part del col·lectiu. Ara, temps de descans i de cerca de caps per començar el nou curs amb energies renovades. Ho explica Albert Càlix, cap de la Canadenca.

El GEP també acaba les colònies d’enguany

D’altra banda, qui també finalitzava les colònies d’estiu d’aquest 2024 era el GEP, després d’una gran activitat a la Casa de Colònies de Penyafort des del passat 15 de juliol.

Vuitanta infants sota la temàtica de la Intel·ligència Artificial

Aquest diumenge arribava a Vilafranca el torn de grans, que ha comptat amb vuitanta infants de sisè de primària i primer d’ESO, que han passat deu dies a Penyafort dins la temàtica ‘CyberFort’, amb activitats relacionades amb la Intel·ligència Artificial.

Només arribar, el monitor Jordi Morató valorava molt positivament les colònies d’enguany.

A banda de la temàtica mencionada, no van faltar les tradicionals activitats aquàtiques o l’esperada nit de por. Precisament, aquesta darrera va ser la preferida de la Xènia Lluch, participant de les colònies d’enguany.

Una oportunitat per viure experiències úniques

Per als pares, portar els seus fills i filles a les colònies del GEP suposa que els infants visquin experiències diferents que recordaran per sempre. Així ho expressa la Rosa Llopart, mare de la Xènia Lluch.

El torn de grans ha comptat amb un total de 12 monitors, que des de fa mig any han organitzat les activitats d’aquests deu dies intensos. És una tasca que comporta molta feina, però que alhora és molt satisfactòria. Així ho comenta Jordi Morató, monitor del GEP.

El retorn, sempre emotiu

L’arribada d’aquest diumenge al parc de l’Espiga, com és habitual any rere any, va ser molt emocionant per a monitors, pares i infants.

Així doncs, torn ara de descans per a la majoria de grups del GEP i la Canadenca, que un cop completats els campaments i colònies amb èxit, carregaran piles per començar un nou curs a partir de la tardor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: