Divendres, 13 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Creu Roja registra un increment de 2.000 usuaris al 2023 respecte l’any anterior

El 2023 la Creu Roja a l’Alt Penedès ha atès 8.387 persones a través de la seva acció social i humanitària, el 51% de les quals han estat dones.

Aquesta xifra representa un augment de 2.033 persones usuàries més que l’any anterior en quatre punts de presència (Vilafranca, Gelida, Sant Pere de Riudebitlles i Subirats) i 27 municipis coberts. Un 70% de les persones ateses correspon a l’àmbit d’Intervenció Social.

La major part d’aquests usuaris i usuàries han participat en projectes relacionats amb els àmbits de Salut i Inclusió social; en concret, en els projectes relacionats amb dones i gent gran. Un altre àmbit d’actuació molt important en l’any 2023, ha estat Creu Roja Joventut amb un total de 610 usuaris i usuàries atesos. Els projectes inclosos dins d’aquest àmbit són aquells especialment centrats en els infants i joves de la comarca, i inclouen la Campanya de Joguines “Els seus drets en joc” i Èxit Escolar. Pel que fa a l’àmbit d’Ocupació, Creu Roja a l’Alt Penedès ha atès 66 persones l’any 2023, ja sigui en itineraris ocupacionals i d’inserció laboral o en espais de recerca de feina, on es dona orientació i assessorament a persones en situació d’atur i vulnerabilitat. Als programes d’ocupació, la taxa d’inserció laboral de 2023 ha estat del 56%.

Per desenvolupar la seva tasca social i humanitària, la Creu Roja el 2023 ha disposat d’un equip de voluntariat format per 342 persones, amb 3.304 persones i empreses sòcies i amb una plantilla tècnica de 13 persones. El 2023 el pressupost gestionat de la Creu Roja ha estat 752.421 euros. Totes aquestes activitats i projectes han estat possibles gràcies al suport que l’organització rep per part de la societat, les empreses, les administracions i la ciutadania en general.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: