Dijous, 12 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Capta d’enguany serà el 20 i 21 d’agost i recuperarà un cavall i una tartana simbòlica

El 2024, s’oferiran els 1.100 programes de la celebració que inclouran el tradicional llibre amb els actes, el regal i l’estampa. Enguany, 13 programes també inclouran una joia de la Joieria Moner.

La Capta de la Festa Major de Vilafranca d’enguany se celebrarà el dimarts dia 20 i el dimecres dia 21 d’agost.

Recuperació de la tartana i el cavall, elements desapareguts l’any 2008

Enguany, també com a novetat destacada, es recupera una tartana acompanyada d’un cavall, element que històricament havia servit per repartir el programa i que el 2008 ja no va sortir al carrer per motius logístics. El carro, que actuarà de forma simbòlica durant el primer matí de la Capta, es podrà veure a la plaça de la Vila a partir de les 9:15h. Josep Maria Feliu, administrador d’enguany, esmenta que s’ha volgut recuperar aquest moment especial de la festa.

Mateixa estructura que en els darrers anys

El primer matí, a partir de les 9:30h, es visitaran les cases del centre i els voltants, així com els centres de dia, mentre que el segon matí es visitaran les residències de la vila i a les tardes es muntaran parades als diversos barris. L’estructura és la mateixa que la dels últims anys, però enguany es podrà veure la tartana mencionada, que efectuarà un recorregut similar a l’actual processó de Sant Fèlix. Josep Maria Feliu.

Tardes als barris

A les tardes, de 18h a 20:30h, com és tradicional des del 2014, es muntaran parades de marxandatge als barris, on també es podrà adquirir el programa i gaudir dels assajos dels balls del seguici de la Festa Major.

Primera tarda al Centre, Sant Julià, Poble Nou i Molí d’en Rovira

Enguany, la primera tarda es muntaran parades al barri del centre (plaça de la Vila), Sant Julià (a la plaça de la Sardana), Poble Nou (parc del Tívoli) i Molí d’en Rovira (plaça de Vilanova i la Geltrú).

Segona tarda també al Centre i a la Girada, Barceloneta-Sant Magí, Espirall i Clotes

A la segona tarda, hi haurà activitat també a la plaça de la Vila, a la rambla de la Girada, al carrer de Barba i Roca, a la Barceloneta-Sant Magí, a l’Espirall (a la plaça del Doctor Bonet) i a les Clotes (al carrer de Torrelles de Foix).

Tot plegat, com és habitual, servirà per fer la prèvia d’una Festa Major que ja és a tocar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: