Dilluns, 16 de setembre de 2024

Ibra Chakir fa la segona millor marca de la història de la marató olímpica espanyola

L’atleta vilafranquí ha fet una gran cursa, anant de menys a més, i arribant en 34è lloc.

Ha estat una marató molt dura, especialment poc abans del quilòmetre 30 amb una rampa de 500 metres al 13%. Ha estat aquí quan el guanyador, l’etíop Tamirat Tola, ha començat a marcar distàncies. Tola ha batut el rècord olímpic amb un temps de 2:06:26. El podi el completaven el belga Bashir Abdi (2:06.47) i el kenià Benson Kipruto (2:07.00).

En els darrers quilòmetres de cursa l’Ibra ha millorat posicions, arribant finalment en el lloc 34 amb un temps de 2:11:44, i el seu company d’equip, Yago Rojo, arribava en el lloc 41è amb un temps de 2:12:43. Són el segon i el tercer millor temps de la història de la marató olímpica espanyola. El 2:10.16 d’Ayad Lamdaseem, a Tokio, continua sent la millor marca espanyola en aquesta prova. El tercer espanyol participant, Tariku Novales ha arribat en 68ena posició.

Un cop finalitzada la marató, entre llàgrimes, en declaracions a Televisió Espanyola Chakir explicava les dificultats que ha tingut en els dos últims mesos per preparar la marató olímpica. Explicava que a l’Europeu de Roma es trobava bé, però aquella mateixa setmana l’agresió d’un ex-company de pis el va deixar amb una fisura a les costelles. Aquest fet, comenta, el va condicionar molt en la preparació, però l’esforç va valdre la pena.