Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Una Diada de Sant Fèlix marcada per les caigudes de la primera ronda

Una Diada de Sant Fèlix marcada per les caigudes de la primera ronda

L’atenció a una castellera de la Colla Vella amb un helicòpter medicalitzat ha aturat la diada més d’una hora.

La primera ronda ha portat els quatre castells de gamma extra previsibles per part de les colles. La Diada de Sant Fèlix és particular i això fa que tots els castellers hagin de comptar també amb els nervis d’una actuació de màxims, com és aquesta.
Els Verds han obert plaça a les 12 i 27 minuts amb el 3d10fm, castell que ja havien anunciat i que presentava les garanties d’haver-lo descarregat ja dos cops aquesta temporada. El tres ha pujat bé però a la carregada s’ha tancat en excés i ha acabat saltant.
Per la seva banda la Joves de Valls ha plantat en primera ronda una construcció que enguany han descarregat dues vegades. La Torre de vuit sense folre que ha pujat bé, però que amb problemes a nivell de quints ha acabat caient, després de carregar-se.
I alguna cosa semblant li ha passat a la Colla Vella, que ha carregat el 4d9 sense folre en la primera ronda, castell que ha pujat prou bé, però que s’ha ensorrat abans de la descarregada.
La quarta en actuar ha estat la Jove de Tarragona que ha portat en primera ronda la Torre de nou amb folre i manilles. Un gamma extra que ja havien descarregat en dues ocasions aquest any i que també ho han fet a Vilafranca, per primera vegada en el seu historial.
Així ha acabat una primera ronda, que ha durat una hora, amb 4 castells de gamma extra, però només un de descarregat.

Els Castellers de Vilafranca no han volgut abaixar el llistó, tot i la primera caiguda, i portaven a la segona ronda un castell fins ara mai descarregat, el 9d9f.

Una construcció que van carregar per primera i única vegada ells mateixos l’any passat per Tots Sants. En aquests moments, i quan els Verds muntaven el peu, a dos quarts de dues, s’ha aturat la diada per temes mèdics i ha vingut a Vilafranca un helicòpter medicalitzat per una questió greu de salut d’un membre de la Colla Vella. La plaça ha quedat amb el cor encongit. Es tractava d’una acotxadora de la Colla Vella, que finalment sembla no estava tant greu, motiu pel qual els vallencs han expressat la seva intenció de contiuar la diada. Però l’espera s’ha allargat, per que l’helicòpter evacués la castellera lesionada, abans no s’iniciés la diada castellera novament.
Des del SEM han comunicat que s’ha activat 2 unitats i 1 helicòpter medicalitzat i hem atès i traslladat en helicòpter a una persona menor d’edat a l’hospital Sant Joan de Déu en estat greu
Els Verds han començat a muntar el peu d’un 4d9 amb l’agulla quan passaven deu minuts de dos quarts de tres de la tarda. Després de la llarga aturada i de les circumstàncies, totes les colles han rebaixat objectius.

Després de desmuntar un primer peu a les tres menys cinc minuts han tirat amunt el quatre amb l’agulla. El castell ha pujat bé, però lent, i la baixada del pilar ha estat complicada, però s’ha descarregat. El tercer de la temporada i el primer que es veia a la plaça de la vila en deu anys per part de la colla.
La Joves de Valls ha fet a la segona ronda el 3d9f. La Vella ha fet en segona ronda també el 3d9, que quan han muntat el peu del castell han rebut un fort aplaudiment per part de la plaça i dels castellers. Un peu amb suport de camises dels Verds i dels tarragonins. I un cop descarregat també s’ha produït un aplaudiment mutu entre la plaça i la Vella.
I la segona ronda s’ha tancat també amb el 3d9 de la Colla Jove de Tarragona.
Acabada la segona ronda el Joan Ibarra, pare de l’enxaneta del 4d9 net de la Vella ha fet una reflexió al voltant del món casteller, extraordinàriament emotiu.
La tercera ronda ha començat amb l’intent del 9d9f dels Castellers de Vilafranca. Que ha pujat molt amunt i quan arribaven els dosos s’ha decidit tirar el castell avall, perquè patia molt.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: