Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es posa en marxa l’alberg humanitari de Creu Roja per la verema fins l’11 de setembre

L’alberg té capacitat per a unes 50 persones tot i que en els darrers anys s’ha notat una davallada de temporers per la poca oferta laboral i l’ús de màquines al camp.

Aquest dilluns al vespre obria portes, al pavelló d’hoquei, l’alberg humanitari muntat per Creu Roja amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca i la Policia Local per tal d’acollir els temporers que arriben a la vila amb l’objectiu de treballar durant la verema. La finalitat és donar suport a les persones que no tenen feina i que tenen dificultats per a pagar-se un allotjament durant els dies que duri la verema. El dispositiu té cabuda per a unes 50 persones i oferirà també servei de cuina, menjador i dutxes. Ho explica la coordinadora de l’alberg, Mercè Corral.

Tot i comptar amb 50 llits, segons expliquen el vicepresident de l’Assemblea de l’Alt Penedès de Creu Roja Alex Beneseit i Mercè Corral, en els darrers anys s’ha notat una davallada en l’arribada de temporers a la comarca. Creuen que és degut a una disminució de l’oferta de treball i a l’ús, cada cop més habitual, de màquines al camp.
L’alberg acollirà persones temporeres fins l’11 de setembre i sempre en horari de 20h a 8h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: