Divendres, 13 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els equips d’hoquei penedesencs començaran la lliga d’aquí un mes

Una temporada més, la comarca estarà fortament representada en les diferents categories des de Primera a Tercera Catalana.

La Primera Catalana masculina serà una de les categories amb major presència d’equips de la Vegueria. Dels 18 que integren el grup A, 8 són penedesencs: Capellades, Monjos, Calafell, Vilanova, Noia, Igualada, Vendrell i Vilafranca. Els vilafranquins s’estrenaran en la categoria, al igual que el Calafell, que està entrenat per un històric del Patí, l’exporter David Arellano. La lliga arrencarà el cap de setmana del 21 i 22 de setembre.
L’avantatge principal per aquests equips serà una despesa inferior en desplaçaments.

A la primera femenina, amb un grup únic de 18 equips, destaca el debut del Patí Vilafranca, que finalment va aconseguir l’ascens de categoria a inicis d’estiu. Les d’Enric Batlle tindran duels de proximitat amb l’Igualada i el Vilanova. Les vilafranquines debutaran a casa, el 21 de setembre a les 18h contra l’Olot. En l’aspecte de desplaçaments, el més llunyà serà serà a la localitat gironina de Sant Jordi Desvalls. Localitat que porta bons records als aficionats de la Poliesportiva: allà, fa gairebé un any, el sènior masculí del Patí va aixecar el títol de la Lliga Catalana Plata.

La segona catalana masculina compta amb gairebé la meitat del grup format per equips de la vegueria. Vilanova, Capellades, Vendrell, Cubelles, Sitges, Riudebitlles i Sant Ramon. Els col·legials van dir adéu a Primera la temporada passada, dues temporades després. En aquest cas l’inici de la lliga està previst una setmana més tard, el cap de setmana del 27 al 29 de setembre. Aquest grup serà una mica més reduït, amb 16 equips, a diferència de les Primeres.

Enguany, tot i l’ascens del Patí Vilafranca, seguirà havent un representant comarcal a Segona Femenina. El Noia estrena el seu nou equip femeni, que arrenca a la categoria més baixa de l’hoquei català, com va fer el Patí el curs passat. Les sadurninenques han quedat enquadrades al grup B, amb 14 equips, entre els quals es troba l’Igualada. La resta del grup l’integren equips de les terres de Ponent, el Llobregat i el Vallès.

I per últim trobem la Tercera Catalana masculina. Dels 14 equips que l’integren, 7 són de la Vegueria: Igualada, Monjos, Vilafranca, Noia, Ribes, Calafell i la novetat destacada del Torrelavit. En aquesta categoria, tot i ser l’esgraó més baix de l’hoquei català els 7 equips ja citats viatjaran de valent. Tret del desplaçament a Torrelles de Llobregat, la resta seran a Tàrrega, Lleida, Vila-sana, La Seu d’Urgell, Andorra, i Alcanyís. En total serien uns 1840km al llarg de tota la temporada, l’equivalent a anar i tornar 17 vegades a Barcelona des de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: