Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els bars i restaurants es preparen per acollir la FM canviant menús i multiplicant comandes

Al finalitzar la Festa Major molts establiments de restauració tanquen durant uns dies per a descansar.

Els locals de restauració vilafranquins ho tenen tot a punt per acollir el gran gruix de clientela que cada any esperen per Festa Major. Són dies de molta feina però també de fer molta caixa. El propietari de Cal Figarot by Narrika, Iurgi Arocena, explica que multipliquen per quatre el nombre de comandes i han de contractar personal puntualment.

A Cal Figarot by Narrika, sent seu dels Castellers de Vilafranca, ja comencen a notar un augment d’afluència de clientela dies previs a la Festa Major. Aquests dies, a banda de la terrassa i l’interior de l’establiment, Cal Figarot by Narrika fa servir part del pati per a servir taules i és que cada nit tenen unes 200 persones sopant. Els dies 29, 30 i 31 també inclouen els esmorzars per als balls i el cap de setmana de Festa Major, a més, obren els migdies.

Al Cigró d’Or reben la Festa Major amb il·lusió i amb un cert neguit perquè tot surti bé. Tal i com explica el propietari del restaurant, Oriol Llavina, hi ha dos moments importants a l’any: la Fira del Gall i la Festa Major. Com cada any, el Cigró d’Or oferirà esmorzars i menús especials. Llavina explica com és el menú de Festa Major. Els esmorzars també són especials perquè només els ofereixen tres dies l’any: el 29, el 30 i el 31 d’agost.

A Cal Ramon també canvia la dinàmica els dies festius. Deixen de fer esmorzars i dinars i instal·len una gran barra a la porta del local. Ho explica el responsable, Cisco Arroyo. Durant els dies de Festa Major no fan reserves perquè hi hagi rotació a les taules. Segons Arroyo, atenen uns 300-400 sopars cada dia i en total serveixen uns 3.500 – 4.000 litres de cervesa els dies que està muntada la barra. Cal Ramon està situat en un lloc privilegiat i tot i la feina que suposa, els treballadors poden viure de primera línia la Festa Major. Cal Ramon oferirà la seva carta habitual als sopars, exceptuant algunes tapes, per facilitar la feina a la cuina.

La Festa Major són dies de molta feina i per això la majoria de bars i restaurants, al finalitzar la més típica, tanquen durant uns dies per a descansar. Ho farà Cal Figarot by Narrika i Cal Ramon. En canvi, el Cigró d’Or seguirà obert ja que només tanquen uns dies de Nadal a Cap d’Any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: