Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Olot, campió del Trofeu Hereus de Gamper, en l’inici de la pretemporada del FC Vilafranca

L’Olot es va proclamar campió d’aquest torneig commemoratiu dels 120 anys del FC Vilafranca. L’entrega del trofeu va anar a càrrec de Xavi Gamper, nét de Hans Gamper.

Immers en el 120è aniversari de l’entitat, el FC Vilafranca ha començat la pretemporada 2024-2025 amb un plat fort: el Trofeu Hereus de Gamper. Aquest dissabte s’ha celebrat el torneig en format triangular que ha acollit el Camp Municipal de Vilafranca amb el Juvenil A del FC Barcelona i la UE Olot com a convidats. Tres club que van tenir a Hans Gamper com a figura clau en la seva fundació.

Abans de rodar la pilota, es va fer entrega de les insígnies de plata als 10 socis més antics de l’entitat i als expresidents vius presents a l’acte, Paco Fos, Pere Montserrat i Pere Rovira. Els 10 socis homenatjats van ser Carles Casanellas Guasch (pòstum), Josep Junyent Boada, Josep Pascual Vivó, Joan Mateu Ollé, Ramon Parellada Roig, Jaume Marimon Soler, Joan Madern Cruset, Salvador Vidal Pujado, Armand Beneyto Albero i Lluís Hill Romagosa.

La UE Olot va ser el guanyador del triangular i va rebre el guardó de mans de Xavi Gamper, nét de Hans Gamper. Un trofeu únic, dissenyat per l’artista Josep Massana, que plasma el lligam dels tres equips amb Hans Gamper.

Pel que fa al conjunt penedesenc, els de David Vilajoana van deixar bones sensacions en la seva estrena sobre la gespa aquesta pretemporada. Pocs dies després d’encetar els entrenaments, dimarts passat, tocava el primer test de pretemporada.

Davant d’unes 600 persones que es van aplegar al Municipal, la primera presa de contacte va ser davant el Juvenil A del Barça, un equip jove, molt tècnic i amb un gran potencial físic. No va trigar massa el primer gol de la pretemporada, obra d’Adri Toro, als cinc minuts de partit. Però poc després empatava Hugo pel Juvenil A del Barça. Aquest primer duel es decidia a la tanda de penals, amb victòria local per 4-3. Toro va certificar el triomf en el 8è penal, després d’una gran aturada de Varo.

 

 

 

 

 

 

Al segon partit de la tarda, l’Olot superava els blaugranes per la mínima, amb gol de Marc Mas, al minut 18.

I al tercer i definitiu partit, Olot i Vilafranca lluitaven per aixecar el trofeu, que va anar a parar a mans de l’equip de la Garrotxa, després d’un 0-0 que afavoria el conjunt de 2a RFEF, al tenir més victòries al temps reglamentari en el seu caseller.

Poques conclusions es poden treure ara d’un Vilafranca que tot just acaba de tornar a la feina. Queda un mes de pretemporada, i el proper compromís serà aquest diumenge, a les 19h al camp del Vilassar de Mar, en la disputa del Torneig Téfano.

Tornant a dissabte, en els prolegòmens del primer partit, va tenir lloc un minut de silenci en memòria del vilafranquí Pau Pérez i totes les víctimes dels atemptats del 17 d’agost del 2017. Dissabte es complien exactament 7 anys de la fatídica data. El minut també anava dedicat als socis del club que han perdut la vida recentment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: