Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El mes de juliol trenca la tendència i mostra un increment del nombre d’aturats a l’Alt Penedès

El mes de juliol trenca la tendència i mostra un increment del nombre d’aturats a l’Alt Penedès

Segons l’informe del Servei d’Iniciatives Econòmiques, les dades del mercat de treball presenten un augment de l’atur en relació amb el mes de juny.

L’Alt Penedès registra 4.736 persones aturades i la taxa d’atur se situa en el 8,5%. Aquesta xifra mostra un augment de l’atur de l’1,33% respecte al mes de juny, però disminueix respecte a l’any anterior, en què cau un 1,62%. Les dades presenten una desigualtat entre homes i dones pel que fa a l’atur. Mentre que la proporció d’atur entre els homes és del 40%, la de les dones és més alta, arribant al 60%.

Per sectors, l’atur ha augmentat especialment en l’agricultura (4,14%), en la construcció (1,94%) i en els serveis (1,92%), mentre que el sector de les persones sense ocupació anterior ha registrat una disminució significativa del 5,28%.

Pel que fa a la contractació, durant l’últim mes s’han formalitzat un total de 2.934 contractes a l’Alt Penedès. D’aquests, el 37% són contractes indefinits, mentre que el 63% restant són temporals.

La major part dels contractes s’han signat en el sector serveis, que concentra el 62,54% de les noves contractacions, seguit per la indústria amb un 29,69%. La construcció i l’agricultura, per la seva banda, tenen una presència menor amb un 3,65% i un 4,12% respectivament. Aquestes dades indiquen que el sector serveis i la indústria continuen sent el principal motor de l’ocupació a la comarca.

La temporalitat ha augmentat

Un aspecte destacable és la distribució de la contractació segons la durada dels contractes. La major part dels contractes temporals tenen una durada inferior a un mes (35,21%) o entre un i tres mesos (16,56%), fet que reforça la percepció d’inestabilitat laboral. En aquest context, els contractes indefinits representen un 42,16% del total, una xifra que, tot i ser rellevant, fa que la taxa de temporalitat hagi augmentat respecte als últims mesos.

Comentaris

Fer un comentari:

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: