Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El llibre sobre Santa Maria es presentarà aquest divendres a l’auditori del Vinseum

Serà a dos quarts de set de la tarda a l’Auditori del Vinseum.

Després de mesos de treball, el llibre ‘Santa Maria de Vilafranca, el gran temple gòtic del Penedès’ ja és una realitat i es presentarà aquest divendres a dos quarts de set de la tarda a l’Auditori del Vinseum.

La prèvia, però, tenia lloc el divendres al restaurant Arrels de Santa Margarida i els Monjos, on es va celebrar un sopar per reunir totes les persones que han col·laborat en l’elaboració i edició del llibre.

Obra col·lectiva de 21 autors vinculats a Vilafranca, a la història i a l’art, el llibre es va originar després que el periodista Antoni Ribas conegués més a fons el procés de reconstrucció de Notre Dame després de l’incendi del 2019 en un monogràfic de National Geographic i visités Santa Maria.

El volum, de 400 pàgines, compta amb més de 200 fotografies actuals que permeten viure de prop tota la riquesa patrimonial que alberga el temple. Per altra banda, els textos s’endinsen en els diferents episodis que ha viscut l’edifici i aporten informació nova sobre la seva història.

Fèlix Simón també ha estat un dels coordinadors del llibre i en destaca la seva qualitat en tots els sentits.

Per la seva part, Manel Cervera, filòleg i també coordinador, remarca la feina de finançament que hi ha rere el projecte.

El sopar del divendres va ser una manera de compartir plegats el resultat del treball dels darrers mesos amb el llibre ja a les mans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: