Divendres, 13 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 21 de setembre s’inaugura la temporada de bàsquet a l’Alt Penedès

Casal i Xamba (1a Catalana) seran els màxims exponents d’aquest esport a casa nostra. Monjos i Gelida competiran a 2a Catalana. Forta presència de filials a 1a Territorial.

Una de les grans novetats de la nova campanya serà el debut del Casal a la Primera Catalana. Un debut que, a més, serà a casa, al fortí del Joan Marquès: dissabte, 21 de setembre, a les 17:45 davant l’Esparreguera. Serà la primera de 26 jornades, que es disputaran fins el cap de setmana del 4 i el 5 de maig.

Els vilafranquins, en aquest grup 1 de Primera Catalana no tindràn cap duel de pròximitat amb etiqueta de derbi, els 13 equips restants seran rivals del Tarragonès, Llobregat i el Vallès. Si més no, ni que sigui per la rivalitat castellera, un dels enfrontaments sonats serà contra el Valls, i un dels més durs contra el filial del CBT.

Per segona temporada consecutiva, el Xamba serà el nostre representant femení a la Primera Catalana, també al grup 1. Lliga amb la mateixa data d’inici: el 21 de setembre a les 18h. Sota les ordres del nou tècnic, Xavi Trench, les vilafranquines jugaran a la pista del AESE A.

Tant a Primera Masculina com Femenina, pujarà el primer i baixaran els quatre últims.

Aquest curs a Segona Catalana masculina seguirem comptant amb dos equips de la comarca, però amb canvis. La plaça que deixava lliure el Casal al pujar a Primera, la ocupava, malauradament, els Monjos, que descendia des de Primera i formarà la dupla comarcal amb el Gelida, al grup 3.

Tots dos equips començaran la lliga a domicili: 21 de setembre, a les 17:45h, CB Cantaires de Tortosa – Monjos; i a les 19:30h, Reus Ploms – Gelida.

El primer derbi arribarà a la quarta jornada: 13 d’octubre, als Monjos. I el de la segona volta, el 8 de febrer, a Gelida.

A Segona Catalana, està previst l’ascens dels dos primers i el descens dels quatre últims.

També s’emporten menció especial els sèniors de la territorial de Barcelona. A Primera Masculina, grup 1, fins a tres equips de casa. Els Monjos B, que debuten a la pista del Castelldefels B, el 22 de setembre a les 16h. El Casal B, amb el primer partit el mateix dia a les 16h contra l’Esparreguera C. I el Bàsquet Sant Sadurní, recent ascendit, que jugarà també el dia 22, a les 19:30h, enfront del Castellbisbal B.

Finalment, a la Primera Territorial femenina, grup 1, trobem el Xamba B, que va aconseguir l’ascens sota les ordres de Manel Ruiz, s’estrenarà a la categoria el dissabte 21 de setembre a les 17:30h.

Pel que fa a les categories territorials, pujarà el primer, i baixaràn els últims quatre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: