Comença una verema un 30-50% més curta que una collita normal però que es preveu de qualitat
La verema torna a ser primerenca un any més i el raïm és gran i de qualitat.
Un any més, la verema torna a ser primerenca i ja s’estan collint varietats com el Chardonnay o el Pinot Noir. És el cas de Gramona que va començar la verema el passat 29 de juliol, uns dies després, però, que al 2023. Segons el viticultor i propietari de Gramona, Jaume Gramona, preveuen collir un 30% menys que en una verema normal. Tot i així, el raïm és gran i de qualitat. Creu que serà una collita millor que la dels darrers tres anys afectats ja de manera estructural per la sequera. Per contra, les pluges dels darrers mesos han anat molt bé per la vinya però han afectat, en molts casos, les fulles amb míldiu.
Per la seva banda, el representant del sector de la vinya d’Unió de Pagesos, Josep Marrugat, fa una previsió d’un 50% menys de collita respecte una collita normal degut a les altes temperatures, les pedregades i el míldiu. Marrugat valorava el darrer estudi de costos presentat a la Taula del Cava, destacant que, a diferència de l’any passat, els preus de mercat no s’han fixat basant-se en l’estudi de costos de producció. Posava l’exemple de Codorniu. Marrugat afegeix que els preus establerts en l’estudi de costos serien bons en una producció normalitzada, però amb produccions de 4000-5000kg només serveixen per subsistir.