Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Carrusel de gammes extra

Els Castellers de Vilafranca completen a l’Arboç un nou 3d10fm, acompanyat del 4d9fa, el 5d9f i el pd8fm i, al Catllar, planten també la td9fm i el 9d8

Els Castellers de Vilafranca han posat aquest diumenge a la tarda punt final a un dels caps de setmana més intensos de tota la temporada: el que els porta cada any al Catllar dissabte a la tarda i a l’Arboç diumenge al migdia i on es veuen les cares amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove de Tarragona. I tot plegat quan falta menys d’una setmana per Sant Fèlix. I, de nou, els vilafranquins han fet una exhibició de castells de gamma extra que mostra que estan en un moment d’allò més dolç i que, de moment, les hores i hores d’assaig tenen la seva recompensa.

Ensopegada al Catllar

Al Catllar, però, els Castellers de Vilafranca van sortir aquest dissabte, amb deures pendents. I és que, en segona ronda, van deixar en carregat el cinc de nou amb folre, que va cedir quan ja baixaven sisens. En primera ronda, però, van completar la millor torre de nou amb folre i manilles fins al moment, la sisena del curs, i van acabar les rondes de castells amb el nou de vuit, amb el folre a terra del que ha de ser el nou de nou per Sant Fèlix.

Per la seva banda la Colla Vella al Catllar va carregar el quatre de nou amb folre i el pilar i també va carregar el ‘castell total’, el quatre de nou sense folre, que encara no s’havia vist aquesta temporada. Després de dues caigudes, va cloure amb el tres de nou amb folre que mira cap a un pis més. I la Colla Jove de Tarragona va portar també la gamma extra al Catllar i sense caigudes: després del tres de nou amb folre van completar el segon dos de nou amb folre i manilles de l’any. En tercera ronda, el segon quatre de nou amb folre que els va permetre embutxacar-se la primera tripleta de 9 del curs i, amb el pilar, la seva millor actuació de l’any.

I tot això no va ser tot. La cirereta va ser que, el Catllar va veure, a més, per segon cop a la història, tres pilars de vuit descarregats, un per cada colla!

L’Arboç torna a ser de 10

L’endemà,aquest diumenge, a l’Arboç, els Castellers de Vilafranca no només han acabat els deures de dissabte, sinó que ho han fet amb nota i han donat un cop de puny sobre la taula amb autoritat. Després de descarregar en primera ronda el quatre de nou amb agulla – el segon de l’any- seguidament ha arribat per segona ocasió aquesta temporada el gran colós de 10, que han completat de forma magistral! Amb Crits de ’Vilafranca, Vilafranca’ però, no n’han tingut prou i en tercera ronda han descarregat, ara sí, el cinc de nou amb folre per, com sempre, segellar la diada amb el pilar de vuit amb folre i manilles.

A la plaça penedesenca la Colla Vella hi ha tornat amb un castell sense folre, en aquesta ocasió el dos de vuit, que – amb una plaça amb silenci absolut- ha deixat en carregat. L’ha acompanyat del tres i quatre de nou amb folre i el pilar de 7 amb folre.

I la Jove de Tarragona en aquesta ocasió ha decidit desaccelerar i ha completat el tres de nou amb folre, ha fet un intent desmuntat de quatre de nou amb folre, i ha acabat descarregant el quatre de vuit amb l’agulla i la torre de vuit amb folre i un nou pilar de 8!

Per ajudar-los a fer el millor San Fèlix de la història demanen l’ajuda de tothom tant a plaça com aquest dimarts al vespre a l’assaig especial de la Plaça de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: