Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Arrenca la verema Corpinnat, que es preveu sana i de bona qualitat però amb rendiments baixos

Arrenca la verema Corpinnat, que es preveu sana i de bona qualitat però amb rendiments baixos

La setmana passada es va iniciar la verema de les varietats tradicionals més primerenques (macabeu, sumoll) i les premses de la majoria dels cellers Corpinnat ja han iniciat la seva activitat.

El clima més aviat fresc fins a meitat de juliol feia preveure un inici general de la verema Corpinnat 2024 a finals d’agost, però la calorada d’aquest estiu ha precipitat l’inici de les varietats més primerenques i han provocat que la fase final de maduració del raïm sigui més lenta del habitual.

El responsable de la comissió tècnica de Corpinnat, Pere Llopart, ha destacat que, «tot i que les pluges suaus i continuades durant la primavera han permès una bona brotació, no han estat suficients per deixar enrere la sequera, que sembla es vulgui perpetuar en el temps». Des de Corpinnat apunten que la verema es preveu «molt sana i de bona qualitat», tot i que els rendiments seran baixos com en els darrers anys.

El president de Corpinnat, Ton Mata, ha recordat els principals valors que garanteixen els escumosos de la marca col·lectiva: raïm 100% ecològic, verema 100% manual, 100% de la vinificació a la propietat i preus dignes i contractes de llarga durada amb els viticultors proveïdors.

Tal com estableix al reglament intern, aquest any els cellers Corpinnat pagaran com a mínim el quilo de raïm a 88 cèntims d’euro, tot i que es preveu que el preu mig superarà novament l’euro, igual que ja va succeir en la verema passada, quan es va pagar de mitjana a 1,04€

Comentaris

Fer un comentari:

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: