Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
15 joves finalitzen el curs d’alfabetització en català organitzat pel Consell Comarcal

15 joves finalitzen el curs d’alfabetització en català organitzat pel Consell Comarcal

La formació, de 45 hores lectives, ha estat impartida durant el mes de juliol per una professional de la Cooperativa Actua.

Els joves nouvinguts que arriben a Catalunya ho fan sense coneixement de la llengua i sovint amb un nivell de formació acadèmica molt baix. Aquest fet dificulta la inserció sociolaboral i acadèmica, formal o no formal, a més de la inclusió a la comunitat, i evidencia la limitació comunicativa oral i escrita com a dificultat afegida en el seu desenvolupament.

En el marc del Pla d’Acció Comunitària per la Inclusió Social a l’Alt Penedès, diversos professionals del Consell Comarcal vinculats a recursos per a joves van fer un treball conjunt per proposar i planificar aquesta formació.

La formació, de 45 hores lectives, ha estat impartida durant el mes de juliol per una professional de la Cooperativa Actua. Ha comptat amb la participació de persones joves d’arreu de la comarca, els quals han accedit al curs a través de l’Oficina Jove de l’Alt Penedès, la cooperativa Gedi i l’entitat Intress.

El curs d’alfabetització en català ha potenciat el coneixement i l’ús de la llengua catalana per mitjà d’un espai d’interacció i d’aprenentatge bidireccional. Els i les joves participants han desenvolupat vincles en un espai de cooperació i respecte davant de les diferències. Tanmateix, al llarg de la formació s’ha treballat el coneixement de l’entorn social, cultural i juvenil de la comarca per aproximar-los al territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: