Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca tindrà Pla Educatiu d’Entorn

Les primeres accions es començaran a desplegar durant el primer trimestre del curs 2024 – 2025.

El conveni, signat el divendres entre l’Ajuntament de Vilafranca i el Departament d’Educació, implicarà rebre recursos econòmics que permetran la contractació de la persona coordinadora i el desplegament de les primeres accions a partir del primer trimestre del curs escolar 2024-2025.

També es comptarà amb el suport de la inspecció educativa i d’un referent LIC (llengua, interculturalitat i cohesió social) per al desenvolupament i impuls del Pla Educatiu d’Entorn.

El Pla Educatiu d’Entorn és una proposta de cooperació educativa entre l’Ajuntament i els agents educatius del territori, amb l’objectiu d’aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat, especialment el més vulnerable, i millorar les seves oportunitats. Vol contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’ús de la llengua catalana, l’educació intercultural i el foment de la convivència. Tot plegat, potenciant el treball i l’aprenentatge en xarxa entre els agents educatius del territori.
Es treballarà en coordinació amb els centres educatius per tal que s’obrin a l’entorn, vinculant l’educació formal i la no formal i generant connexions entre un context i l’altre.

L’acció del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) se centra en la franja dels 0 als 20 anys per tal de garantir als i les joves la finalització amb èxit dels estudis postobligatoris o de la seva inserció al món laboral.

La regidora d’Educació, Gemma Romeu, s’ha mostrat molt satisfeta d’impulsar el Pla Educatiu d’Entorn, “una iniciativa que representa un compromís ferm amb l’educació i la cohesió social del nostre municipi”.

El PEE ens permetrà ordenar tots els programes i les accions educatives que tenen lloc a Vilafranca amb l’objectiu comú de “garantir l’equitat i la inclusió i d’assegurar que tots els infants i joves tinguin les mateixes oportunitats de creixement i èxit acadèmic”. La regidora també ha agraït la implicació de totes les persones i entitats que formen part del projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: