Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

StopAgroparc impugnarà el Planejament Urbanístic i el Conveni on es projecta l’Agroparc

La plataforma ha denunciat diverses irregularitats en els acords presos al Ple de Gelida de dimarts passat, que van servir per donar llum verda de forma inicial al projecte de l’Agroparc Penedès.

Aquell dia, l’equip de govern va tirar endavant per majoria el Planejament Urbanístic del projecte i el Conveni entre l’Ajuntament i l’empresa Ametller Origen.

Stop Agroparc afirma que un regidor va denunciar que el ple no tenia a la seva disposició tota la informació relativa al planejament i el conveni. En aquest sentit, es va sol·licitar posposar l’aprovació i fer una reunió per explicar els documents als regidors, però l’alcalde s’hi va negar.

Pel que fa al conveni, Stop Agroparc denuncia greus irregularitats. Una d’elles és la modificació de les condicions pel desenvolupament del projecte, la qual preveu mesures compensatòries que afecten directament la parella d’àligues cuabarrada de Gelida.

StopAgroparc també denúncia un presumpte tracte a favor de l’Ajuntament a l’empresa Ametller Origen, en detriment de l’interès públic. Exemple d’això és la concessió d’aigua de la depuradora de Gelida a la marca agroalimentària, a més de la concessió de 150.000 m3 anuals de la xarxa Ter-Llobregat, ja estipulada al POUM.

En aquest sentit, Stop Agroparc demanarà la impugnació dels acords presos al Ple i presentarà al·legacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: