Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Romero fa balanç del 1r any de govern posant el focus en la proximitat i el municipalisme

L’alcalde de Vilafranca Francisco Romero ha fet balanç del primer any de govern a l’Ajuntament de Vilafranca en una roda de premsa celebrada a la sala Nogués del Vinseum.

Ho ha fet acompanyat dels regidors i regidores que integren l’equip de govern del PSC. L’alcalde ha posat el focus en la proximitat com a aspecte clau i transversal en totes les accions impulsades des de l’Ajuntament, així com en el poder del municipalisme per a transformar en positiu.

Romero ha explicat que els quatre eixos principals sobre els quals han treballat en aquest primer any de mandat han estat l’alcaldia de proximitat, la seguretat, la ciutat sostenible i l’acció social. A partir d’aquests eixos, l’alcalde ha desglossat les diferents actuacions que s’han materialitzat o estan en marxa.

En l’àrea de proximitat ha parlat de les visites periòdiques a tots els barris, la recuperació de la medalla de la vila o la posada en marxa de l’oficina de barris i voluntariat. En matèria de seguretat, ha aportat xifres del Ministeri de l’Interior que comparen el primer trimestre d’aquest any amb el del 2023, tot destacant que hi ha un 60% menys de robatoris en domicilis, un 12% de robatoris al carrer i un 18% menys d’incivisme al carrer.

També ha destacat la creació de la figura dels serenos i la voluntat d’ampliar la plantilla de la Policia Local en set agents més, així com d’ubicar la nova comissaria a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil.

També ha avançat una mesura de limitació horària en establiments dels voltants de l’estació de tren per evitar incidències d’ordre públic i incivisme.

En l’àrea de Territori, espai públic i transició ecològica, l’alcalde ha posat l’atenció sobre la renovació urbana de la vila amb diversos projectes en marxa, com l’eix Bisbe Estalella / Melió, Santa Magdalena / Bonaire / Baldomer Lostau i carrer Sant Pere, en aquest darrer cas amb un programa especial de la Diputació de Barcelona.

Les accions en matèria d’habitatge, amb diverses promocions engegades i mesures per ampliar el parc municipal també formen part d’aquesta àrea.

Una Vilafranca educadora, que estrenarà Pla educatiu d’entorn, i referent en turisme esportiu són altres de les accions que ha destacat Romero. Tot plegat enllaça amb la voluntat expressada per l’alcalde per lluitar contra les desigualtats.

Romero també ha parlat de la necessitat de posar fil a l’agulla en l’àmbit de l’oci nocturn.

A l’àrea de desenvolupament econòmic, la dinamització comercial, amb nous ajuts per a la rehabilitació en locals de planta baixa, millores en l’entorn urbanístic i un projecte per recuperar el Mercat de la Carn centren algunes de les accions. Mentre que en l’àmbit d’organització interna, la posada en marxa de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament és un dels projectes clau per avançar en la modernització organitzativa.

Romero ha acabat la intervenció agraïnt la seva feina a la resta de regidors del govern i l’oposició, així com a tot l’equip de l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: