Dimecres, 3 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pol Retamal, campió d’Espanya de 200m llisos per quarta vegada

És el tercer titol de forma consecutiva (2022, 2023, 2024) pel martinenc, que té plaça pels Jocs via World Ranking, però quedaria fora al no complir la incomprensible mínima de la RFEA.

Pol Retamal aconseguia aquest diumenge el seu quart títol estatal dels 200m llisos, el tercer de forma consecutiva. El martinenc, clar dominador d’aquesta prova, resta a l’espera de que la RFEA recapaciti, i així poder assaborir el merescut premi de disputar uns Jocs Olímpics.

El vigent campió dels 200m llisos, Pol Retamal, tindria dret propi a ser a Paris, si la pròpia Federació Espanyola no el deixès fora al no haver assolit la mínima d’excel·lència. Si ens basem en el World Ranking, el de Sant Martí estaria entre els 48 atletes dels 200m amb plaça.

Sigui com sigui, el que va tornar a quedar demostrat sobre el tartà de l’estadi olímpic Camilo Cano de la Nucía és que Retamal és una de les referències de la velocitat espanyola. Triomf als 200 amb un temps de 20.57 i quart títol al sarró.

Una de les grans notícies del campionat d’Espanya d’aquest darrer cap de setmana és el bronze de la vilafranquina Naima Ait Alibou al 1500m. Millor marca personal de 4:09:07 a la final per assegurar la tercera plaça. El futur pot portar més bones notícies a l’atleta del Bilbao Atletismo.

Malauradament l’altra cara de la moneda va ser per a Xènia Benach. Després de la renúncia al campionat d’Espanya l’any passat per lesió, enguany arribava com a líder europea de la prova, però va caure a les semifinals al tenir un incident amb les tanques, quedant sense opció de passar a la final dels 100m tanques.

A la mateixa disciplina, Laia Saumell quedava 7a a la seva sèrie eliminatòria prèvia.

Un dels noms propis comarcals en velocitat Jazmin Romeu s’estrenava a un Campionat d’Espanya absolut amb 17 anys i queia a les semifinals dels 100m llisos, amb una marca d’11.89.

Finalment també destaca el nom de Jaouad Hssini. El vilafranquí va tancar la seva participació als 3000 obstacles amb una més que meritòria 6a posició i marca de 8:30:18.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: