Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Macrooperatiu simultani de trànsit a tot Catalunya dels Mossos d’Esquadra

Després d’uns dies amb molts problemes greus a les carreteres catalanes, els Mossos d’Esquadra de Trànsit han desplegat un macrooperatiu simultani a tot Catalunya

Els Mossos d’Esquadra despleguen per primera vegada un macro operatiu simultani de Trànsit a Catalunya per promoure la seguretat viària a les vies més afectades per sinistralitat.

Davant l’augment de l’accidentalitat mortal a diferents vies dels darrers mesos i coincidint amb l’arribada del període estival, que afegeix més desplaçaments de vehicles i comporta un augment del risc, la Divisió de Trànsit, en coordinació amb el Servei Català de Trànsit (SCT), ha implementat mesures de contenció de l’accidentalitat aquest mes de juliol.

Els agents de la Comissaria General de Mobilitat han realitzat aquest dijous a la tarda una trentena de controls simultanis a les vies catalanes amb més risc de circulació amb la participació de més de 80 agents. A l’Alt Penedès, el control tenia lloc a la C-15 al seu pas per Olèrdola.

La planificació dels macrocontrols treballa amb la intel·ligència policial generada a partir de tota la informació relacionada amb els factors de risc actuals del trànsit.

Les causes de sinistralitat que van en augment són les distraccions, la fatiga al volant i l’excés de velocitat.

En el marc del dispositiu els mossos han identificat 17.407 vehicles, dels quals 1.100 han estat denunciats per infraccions de velocitat, 105 per distraccions al volant i 19 en el marc del control de transports.

Aquests dispositius es repetiran de forma habitual al llarg de l’estiu i també posaran el focus en el transport de viatgers

Un 2024 amb més denúncies i atestats de Trànsit

Durant aquest 2024 els Mossos d’Esquadra han interposat un 9,47% més de denúncies de trànsit respecte el mateix període, de l’1 gener al 17 juliol, de l’any 2023. Concretament, enguany s’han realitzat 115.162 denúncies. A més, els Mossos d’Esquadra han instruït 4.795 atestats, un 5,87% més que l’any 2023 per delictes contra la seguretat viària respecte l’any passat. Concretament, la gran majoria per conduir sota els efectes de l’alcohol o conduir sense haver obtingut mai un permís o llicència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: