Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’onada de calor fa augmentar l’alerta per l’elevat perill d’incendi forestal

L’Alt Penedès se situa entre els nivells 3 i 2 del Pla Alfa.

Protecció Civil ha activat en alerta el Pla INFOCAT per l’elevat risc d’incendi forestal i el cos d’Agents Rurals ha activat el nivell 4 del Pla Alfa a 131 municipis de 15 comarques. No és, de moment, el cas de l’Alt Penedès, malgrat que segons el mapa del Pla Alfa, bona part de la comarca es troba en nivell 3. Una altra part està en nivell 2.

En aquest context es demana a la ciutadania extremar les precaucions davant l’elevat perill d’incendi i que s’evitin les activitats de risc d’incendi al medi natural. Es recomana no freqüentar les zones forestals i espais naturals, especialment en les hores de màxima insolació. Els Agents Rurals recorden que mentre duri l’episodi en els municipis afectats pels nivells 3 i 4 està completament prohibit fer qualsevol activitat amb risc d’incendi en terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta.

Des de Protecció Civil es demana a la ciutadania extremar les precaucions prop de zones boscoses, i en cas de veure foc o fum trucar ràpidament al telèfon 112.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: