Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les últimes pluges han fet que les compres de roba d’estiu comencin en arribar les rebaixes

Aquest passat cap de setmana Vilafranca va encetar una nova campanya de rebaixes d’estiu, que tradicionalment començava l’1 de juliol, però que com és habitual els últims anys ha arribat prematurament

Un any més la campanya estiuenca de rebaixes ha fet acte de presència abans del tradicional 1 de juliol. La setmana passada, a Vilafranca molts comerços ja van penjar els primers rètols de descomptes. Una circumstància que acostuma a ser la tònica habitual dels darrers anys i que condiciona l’inici de les rebaixes de la resta de botigues.

Més enllà de la data d’inici d’aquest període d’ofertes, tant si comencen més d’hora com si ho fan més tard, tothom té ganes de sortir a comprar i aprofitar els descomptes i això provoca que la resposta de la gent sigui immediata, tal com explica l’Assumpte, la gerent de la botiga de roba Margalef.

A partir d’aquí, els comerços decideixen quins són els descomptes i fins a quin punt poden ampliar-los. D’una banda, hi ha botigues que arranquen amb ofertes molt elevades, com ara les grans franquícies, mentre que n’hi ha d’altres que fixen uns descomptes més baixos, com ara les botigues de proximitat, ja que tenen uns marges més reduïts.

Un clar exemple és la botiga Kimbara de l’Anna, una botiga sostenible i de proximitat amb petites col·leccions que acostuma a establir els descomptes en xifres lineals que no superen el 15-20%.

Siguin més o menys elevats en funció del tipus de botiga, els descomptes, segons els compradors, es perceben a l’hora de comprar i la gent ho aprofita. És per això que esperar fins al moment que arribin les rebaixes és una bona opció sempre que encaixi amb el moment de cada família.

Per la seva banda, el temps també ha estat un factor condicionant a l’hora de comprar durant aquesta primera meitat de l’any.

La incertesa climatològica d’aquests darrers mesos ha alentit les compres de roba d’estiu que han arrencat fa poques setmanes. De la mateixa manera pot passar amb la roba d’hivern que s’adquirirà en menys quantitat i més tard, si la calor fa acte de presència fins a final d’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: