Divendres, 18 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les piscines d’estiu es dinamitzen amb activitats i afronten l’augment de temperatures

Amb l’augment de les temperatures, les piscines d’estiu són un bon recurs per a refrescar-se però, a més, ofereixen activitats als seus usuaris i usuàries.

Aquest divendres els termòmetres arribaran al seu punt més alt, després d’una nit amb mínimes que no han baixat dels 23 graus. Demà encara haurem de suportar l’ambient càlid d’avui. Si bé, els termòmetres no variaran massa, ja que les màximes tornaran a superar àmpliament els 32 o 33 graus. En aquest context hem visitat un equipament imprescindible als estius, les piscines municipals.

A Vilafranca, les piscines exteriors del Complex Aquàtic van obrir el passat 10 de juny i, des del dia de Sant Joan, que mantenen l’horari d’11 a 20h. Aquests dies, les piscines reben força afluència, amb la visita dels participants als casals d’estiu.
Eva Corzo és la coordinadora d’activitats del Complex Aquàtic.

La temporada, però, va començar fluixa a causa del mal temps dels primers dies. Ara, amb les temperatures enfilant-se, l’afluència és molt superior.

Precisament l’arribada de les pluges va permetre aixecar les restriccions per sequera que s’havien aplicat a alguns usuaris del Complex.

Les restriccions consistien a que els cursetistes no es podien dutxar als vestidors i van suposar un estalvi important mentre van ser actives.

Tornant a les piscines d’estius, el perfil de públic que les visita és molt variat. En el cas del Complex Aquàtic ja fa anys que desenvolupen el programa d’activitats H2Oci, amb el qual fan propostes de tota mena per atraure el públic familiar.

Una de les activitats de l’H2Oci ha estat, per exemple, una sessió de submarinisme. Una classe pràctica sobre com iniciar-se dins el món del busseig a càrrec del centre Dream Dive ubicat a Tossa de Mar.

La classe va comptar amb quatre equipaments de submarinisme i amb tres instructors de busseig, un d’ells a la superfície i dos dins l’aigua. Les activitats esportives i lúdiques continuen fins al 26 de juliol amb més propostes.

Portar activitats a les piscines també és una opció que estan aprofitant a Santa Margarida i els Monjos.

Iniciatives com les 12 hores de vòlei, torneigs esportius o gimcanes són algunes de les propostes que han fet parada a la piscina municipal d’aquest municipi en les darreres setmanes.

A Santa Margarida i els Monjos també està rebent cada cop més gent coincidint amb l’augment de les temperatures.

Respecte el perfil de públic que tenen a l’equipament, també és força heterogeni, tot i que als matins hi ha més activitat relacionada amb els casals d’estiu i, a la tarda, és el torn de les famílies i la gent jove.

Tot i que les temperatures estan sent força elevada no hem entrat encara en escenari d’onada de calor. En alguns casos, quan es produeix aquesta situació els ajuntaments prenen la decisió d’obrir gratuïtament les piscines perquè la gent es pugui refrescar. A Vilafranca, s’estan consensuant mesures a prendre si es produís una situació de risc alt o molt alt. Als Monjos ho han fet en alguna ocasió, tot i que es valora en cada cas amb els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya.

Als Monjos estan de festa major i la piscina romàn tancada aquest divendres per festiu local. Però la temporada continuarà amb normalitat fins al setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: