Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès assoleix 44.000 afiliacions a la Seguretat Social, la xifra més alta des del 2008

La comarca registra 3.267 empreses al tancament del segon trimestre, amb creixements de comptes de cotització als serveis i la construcció.

S’ha presentat el darrer Informe trimestral del mercat del treball i teixit empresarial elaborat pel Gabinet d’Estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona i publicat per la Cambra de Comerç de Barcelona a l’Alt Penedès. A finals de juny la comarca ha arribat a les 44.000 afiliacions a la Seguretat Social i suma 10 comptes de cotització més que en el mateix període de l’any anterior. Per sectors, el teixit empresarial ha crescut respecte a l’any anterior als serveis i a la construcció, i ha disminuït a l’agricultura i a la indústria. Segons la grandària, el nombre d’empreses ha augmentat interanualment un 3,4% entre les empreses petites i un 5% entre les empreses mitjanes, mentre que s’ha mantingut entre les grans empreses i ha disminuït dotze empreses entre les microempreses.
El nombre d’autònoms ha disminuït a tots els sectors, excepte als serveis. Per contra, el nombre d’assalariats/es ha augmentat un 2,8% als serveis i un 0,3% a la construcció i ha disminuït a la indústria. Segons l’informe, prop de 7.000 penedesencs es traslladen fora de la comarca per treballar.
L’Alt Penedès va tancar el mes de juny amb 4.674 persones aturades, el valor més baix des del setembre del 2008. Per sectors, el nombre d’aturats/es ha disminuït a tots, excepte a la construcció. La taxa d’atur registral se situa en el 8,4% el juny, la xifra més baixa des del juny del 2008.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: