Divendres, 18 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Unitat de Diàlisi a l’Hospital començarà a funcionar la primera setmana del mes de setembre

El conseller de Salut en funcions, Manel Balcells, ha visitat l’Hospital de Vilafranca per inaugurar els nous espais de Rehabilitació, Digestiu i el nou Centre de Diàlisi, Formació i Docència.

El conseller destaca la millora en la qualitat de vida que suposarà el servei de diàlisi.
Les obres d’ampliació d’aquest centre formen part del Pla de remodelació i ampliació d’infraestructures del Consorci Sanitari Alt Penedès–Garraf 2023-2027, que compta amb una inversió de 42 milions d’euros per actualitzar les instal·lacions dels seus tres centres hospitalaris. El pressupost total de l’obra del nou edifici i l’equipament que s’hi instal·larà, s’estima en més de 6M€.

A l’acte hi han assistit, entre d’altres, l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, el president del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf, Jordi Cuyàs, la gerent de la Regió Sanitària Penedès, Irene Abad, o la gerent del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, Olga Farré, entre d’altres autoritats.

L’alcalde ha remarcat que l’ampliació de l’hospital és possible gràcies a l’aposta que es va fer a Vilafranca als anys noranta del segle passat.
I el president del Consorci ha destacat també l’aposta per la docència.

També s’ha avançat que el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf celebra aquest cap de setmana una jornada de portes obertes al nou edifici de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. Durant l’esdeveniment, que se celebrarà diumenge al matí, es podrà visitar la nova Àrea de Diàlisi.
D’onze a una tindrà lloc una jornada de portes obertes al nou edifici de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, dirigida a tota la ciutadania interessada en conèixer l’espai. En aquest edifici s’hi ha ubicat la nova Unitat de Diàlisi i una àrea per a la Formació i Docència.
Durant la jornada es podrà visitar l’Àrea de Diàlisi i conversar amb alguns dels professionals responsables.
Aquest nou edifici compta amb una superfície total de 1.700 m2, que se sumaran als 19.000 m2 actuals del centre.
A la planta inferior s’hi ha ubicat la nova Unitat de Diàlisi, que compta amb 2 sales de tractament amb capacitat per a 20 persones, 1 sala per a possibles aïllats amb capacitat per a 5 persones i 1 sala d’entrenaments per a la diàlisi peritoneal i consultes d’ERCA i diàlisi peritoneal. La Unitat està dotada amb les darreres novetats tecnològiques.
La construcció del nou Servei de Diàlisi s’ha realitzat amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels pacients de la comarca de l’Alt Penedès que necessiten aquest tractament, ja que fins ara no es donava el servei al territori i aquestes persones s’havien de desplaçar a l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova per rebre’l.

D’aquesta manera, els pacients de la comarca podran fer aquest tractament molt més a prop dels seus domicilis.
D’altra banda, al segon pis del nou edifici, s’hi ha ubicat la nova Àrea de Formació i Docència. En aquesta àrea hi haurà cinc aules, dues d’elles sectoritzables, amb capacitat per a 200 alumnes. També hi haurà una sala polivalent de treball, 3 sales de reunions i 3 despatxos de treball.
Està previst que l’activitat de diàlisi comenci la primera setmana de setembre.

D’altra banda el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha posat en marxa aquest mes de juny el nou espai pel Servei de Digestiu, on fins ara hi havia l’Arxiu.
Aquest projecte pretén donar resposta a les demandes d’atenció actuals i futures de la població de referència.

Pels professionals el canvi ha suposat una millora de l’eficiència.

L’obra ha tingut l’objectiu de millorar les àrees d’atenció als pacients, així com els espais de treball dels professionals, ja que permet disposar d’unes infraestructures i instal·lacions modernes i adequades als usos previstos en el pla funcional.

El Servei de Digestiu duplica l’espai que tenia finas ara. La inversió per l’execució de l’obra ha estat de més d’1 milió d’euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: