Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La nova seu dels serveis socials comarcals i l’eix diagonal ciclable, més a prop

El Consell Comarcal fa balanç del primer any de mandat amb la nova seu dels serveis socials comarcals i l’eix diagonal ciclable més a prop.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, i el vicepresident de l’ens, Albert Tort, han fet aquest dilluns una roda de premsa de balanç del primer any de mandat.

Han destacat alguns dels projectes com el viver de celleristes, en marxa des de la verema passada a Vilaranca, o el Penedès 360, amb l’adequació de miradors o zones de picnic en diversos municipis de la comarca.

Un dels projectes que està a punt de finalitzar és la rehabilitació de la Casa Jané com a nova seu dels serveis socials comarcals, que Lluch espera que estigui en marxa abans de finals d’any.

Lluch també espera que aviat comencin els treballs de l’eix diagonal ciclable. El projecte consisteix a crear un itinerari cicloturístic que connecti l’interior, l’Anoia, amb la costa del Garraf, mentre recorre l’Alt Penedès. Aprofitant els vials de servei de la C-15, el Consell Comarcal construirà una ruta ciclable de 15 quilòmetres, entre els municipis de Sant Pere de Riudebitlles i Olèrdola. La ruta, que també permetrà el pas de veïns i tractors, s’adaptarà al pla d’obra ja executat de l’ampliació de la C-15, però també es reaprofitaran infraestructures amb una menor freqüència d’ús com la C-15Z.
El projecte es finançarà amb una subvenció de dos milions d’euros de fons europeus Next Generation per a projectes de sostenibilitat turística.

Des del Consell Comarcal, s’impulsarà, d’altra banda, la prova pilot del nou programa Envelliment actiu i saludable per garantir el benestar de les persones grans que viuen soles. I, finalment, el programa europeu Life tindrà com a eix prioritari la gestió de l’aigua.

Aquests són els projectes principals destacats pel president del Consell Comarcal, però la tasca quotidiana de l’ens va molt més enllà.

Així ho recordava el vicepresident, Albert Tort, tot destacant que hi ha més quantitat i més diversitat de treballadors i treballadores de l’ens, una vuitantena, que donen suport als ajuntaments.

Tort també posava l’accent en temes relacionats amb l’Educació, com les 45 rutes de transport escolar que gestiona el Consell Comarcal.

Tort i Lluch han destacat la «voluntat de millorar i buscar l’equilibri territorial amb una visió global de comarca» i han explicat que el consens al voltant del Pla d’Acció Comarcal els fa avançar amb estabilitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: