Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La commemoració dels 140 anys de la Policia Local vol posar en valor la tasca del cos a la vila

L’Ajuntament ha acollit aquest dimecres una conferència històrica sobre la Policia Local de Vilafranca, la qual ha servit per inaugurar la celebració dels 140 anys d’història.

L’encarregat de fer la conferència ha estat el doctor en història, Daniel Sancho, qui també és autor, junt amb el policia local, Alberto Martín, d’un llibre que repassa els anteriors 130 anys del cos.

Sota el títol «Vilafranca del Penedès i la Policia Local: cent quaranta anys de servei», la conferència ha fet un repàs històric de les figures i fets més destacats d’un cos creat l’any 1884, quan el ple de l’Ajuntament, presidit per l’alcalde Hermenegild Clascar, va informar que havia nomenat quatre guàrdies municipals per fer complir les ordenances municipals. Així ho explicava abans de l’acte, Daniel Sancho.

La conferència no sols ha tingut l’objectiu de repassar l’extensa història de la Policia Local de Vilafranca, sinó també posar en valor la tasca d’un cos, que per l’Ajuntament és molt important per tal de garantir les llibertats ciutadanes.

L’acte va comptar amb la presència dels regidors, el cap de la Policia Local de Vilafranca, Joan Vich, a més de diferents representats del cos, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, les ADF i els Serveis d’Emergència Mèdica.

Al saló de sessions de l’Ajuntament també hi van acudir alguns expolicies locals jubilats. Un d’ells era l’exsergent Toni Laguna, jubilat des de fa 3 anys i encarregat, en el seu moment, de la policia de proximitat de Vilafranca.

En aquest sentit, el mateix Laguna ens explicava abans de l’inici de l’acte com ha canviat el cos de Policia Local des que ell va entrar, allà per l’any 1984, tot destacant la necessitat actual d’augmentar la plantilla.

Precisament, l’augment i consolidació de noves places és un dels principals reptes del cos, juntament amb la remodelació de la comissaria.

Sigui com sigui, passin els anys que passin, una cosa sí és segura. I és que els valors de la Policia Local continuen sent els mateixos 140 anys després de la seva creació: ser servidors públics, al servei de Vilafranca i els seus ciutadans.

Amb tot, la conferència de Daniel Sancho ha servit per inaugurar el cicle d’activitats que la Policia Local té pensat celebrar fins el juny de l’any que, en motiu del seu 140è aniversari.

Les activitats que es duran a terme seran generalment tertúlies, concursos de redacció i de dibuix a les escoles, accions per promoure la incorporació de les dones al cos o la participació en les properes Fires de Maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: