Divendres, 18 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

En marxa els treballs per fer el canvi de sentit dels carrers de Cal Bolet i General Cortijo

Tal com estava previst, a primera hora del matí d’aquest dimecres s’han iniciat els treballs per tal d’efectuar el canvi dels sentits de circulació als carrer de Cal Bolet i General Cortijo.

Primerament, s’està treballant en els canvis de senyalització, tant vertical com horitzontal, així com el muntatge i desmuntatge de semàfors. El carrer de Cal Bolet ha estat la primera via a ser tallada i rectificada. Aquesta passarà a tenir un únic carril de circulació, eliminant el doble carril que hi havia actualment al davant de la sortida del pàrquing de la rambla de Sant Francesc.

Aquest canvi es produeix a causa que el carrer de Cal Bolet incorporarà una zona de càrrega i descàrrega just a la part que es troba al costat del CAP de la plaça del Penedès.

Està previst que el carrer de Cal Bolet es pugui reobrir a la circulació aquest mateix dimecres, al voltant de les 14h, amb el sentit invertit, mentre que el carrer del General Cortijo, des de l’avinguda de Tarragona fins a l’avinguda d’Europa, ho faria el dijous. Aquesta és la previsió que es té des de l’Ajuntament de Vilafranca. Així ho explica Miquel Medialdea, regidor de Mobilitat.

Entre els objectius d’aquests canvis es troba reduir l’elevat trànsit que existeix actualment al pas de vianants que connecta la rambla de Sant Francesc amb la plaça del Penedès, així com generar la tendència que els conductors no circulin tant pel centre de la vila, sinó per vies alternatives. Es preveu que el trànsit es redueixi en un 30% i que la seguretat a la zona augmenti.

Els cotxes que es trobin al pàrquing de la rambla de Sant Francesc, doncs, hauran de sortir obligatòriament pel carrer de Cal Bolet en direcció cap al carrer d’Amàlia Soler, des d’on es podrà anar cap a sortides com l’N-340 o l’AP-7 o bé cap al passeig de Rafael Soler.

Tot plegat forma part d’una prova pilot de tres mesos en què s’avaluarà la situació. Precisament, s’ha triat efectuar aquest canvi a l’estiu perquè hi ha un menor volum de vianants i cotxes, ja que les escoles no es troben en període lectiu. Així ho explica Miquel Medialdea, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Vilafranca.

Caldrà veure com funciona tot plegat un cop reoberta la circulació. Des de l’Ajuntament i el Servei d’Urbanisme, s’afirma que els canvis han estat estudiats amb molta cura i preparació. En tot cas, a partir de demà dijous es podrà començar a analitzar l’afectació dels canvis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: