Dimecres, 3 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Mossos detenen una falsa vident a l’Alt Penedès per estafar més de 178.000 euros a una dona

Els Mossos detenen una falsa vident a l’Alt Penedès per estafar més de 178.000 euros a una dona

Entre el 2015 i el 2023 la detinguda va fer creure a la víctima que fent rituals li solucionaria tots els seus problemes emocionals.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Berga van detenir el passat 26 de juny una dona, de 61 anys, com a presumpta autora d’un delicte d’estafa.

La investigació es va iniciar el passat mes de març quan els mossos van rebre la denúncia d’una dona del Berguedà que havia estat víctima d’una estafa. La víctima era una persona amb una discapacitat que vivia sola, però tenia un acompanyament per part d’una educadora.

Tot va començar el 2015 quan la víctima estava passant per una depressió i va anar a veure a una vident que li havien recomanat. La dona va explicar a l’endevina la situació que estava patint i aquesta li va recomanar fer diversos rituals que li solucionarien tots els problemes.

Al llarg dels següents mesos la vident va demanar diferents quantitats de diners per comprar material per fer els rituals. En una de les vegades li va cobrar 4.000 euros per llogar un sala i comprar els objectes pel ritu. Amb el temps les visites a l’endevina es van incrementar i cada vegada li demanava més diners, fet que li va provocar importants problemes econòmics. Aquests fets es van allargar fins al 2023, quan la víctima va explicar la situació a l’educadora social i aquesta la va alertar que possiblement estava sent víctima d’una estafa.

Després de diverses gestions, els investigadors van determinar que la vident va estafar 178.000 euros a la víctima i que podria arribar fins als 300.000 euros. L’endevina es va aprofitar de la discapacitat de la dona, que tenia una depressió i vivia sola. A més, la pressionava fent-li creure que si no feien més rituals tot el que havien fet fins llavors no serviria de res.

El passat 26 de juny els mossos van detenir la falsa vident a Torrelles de Foix, com a presumpta autora d’una estafa continuada.

La detinguda passarà les properes hores a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Berga.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: